Blomkålsuppe – sunt, enkelt & godt – LavfodMap

Blomkålsuppe – LavFodMapblomkalsuppe

Etter at jeg en periode sleit med oppblåst mage har jeg startet på FodMap dietten og blitt så mye bedre!! (Eget innlegg om FodMap dietten kommer etterhvert 🙂 Spiser veldig reint og magen ser ut til å like det! Denne suppen er et eksempel på det: 1 stort blomkålhode, 2 grønnsaksbuljoner, 2ss laktosefri lettrømme, 75g smør, 3ss speltmel, 2dl laktosefri melk, salt & pepper.

Del blomkålen i små buketter og kok i 8dl vann. I en annen kjele  smelt smøret og tilsett melet. Rør forsiktig inn melken. Tilsett så vannet (sammen med buljongen) du kokte blomkålen i (8dl). Ha i blomkålbukettene, men spar gjerne noen slik at man får noen biter å tygge på i suppen. Kjør det hele med stavmikser og tilsett salt, pepper og rømme. Kjempegodt med varmrøkte baconbiter på toppen 🙂 NYT!!

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form] 

Hana Alendar • 12. september 2016


Previous Post

Next Post