Klippekrans

I dag hadde jeg ikke andre prosjekter enn å pusle litt hjemme! Husvask & baking (husmor er en heltidsjobb, men det er jammen blogging også, hehe;). Deilig med en sånn dag i blant også! Kanel er noe av det beste jeg veit, så i dag ble det klippe krans. Siden jeg selv går på FodMAp diett valgte jeg å lage denne oppskriften med  speltmel i stedet for vanlig hvetemel. Likevel unngår jeg mengder ettersom jeg selv reagerer på for store mengder mel.

Oppskriften er, søt grunndeig som jeg dobler:

1/2 pk gjær

50g margarin/smør smelta

2dl melk

3ms sukker

1/2ts kardemomme 

5 1/2dl speltmel (hvetemel)

1: Hell gjæren i en bakebolle 2: smelt smør i en kjele og tilsett melken. Blandingen skal være lunken 3: slå blandinga i bakebollen og rør ut gjæren 4: tilsett sukker 5: bland kardemomme inn i melet 6: tilsett melet i bakebollen og elt deigen. 7: dekk bakebolle med plast og la heve til dobbel størrelse

minsketkringle

8: Elt så ferdig heva deig og trill til en lang pølse ca 30 cm lang.

9: Kjevl så deigen til en rektangel. Smør så et (tykt;-) smør lag utover hele deigen og strø over (masse) sukker og kanel.

10: Rull så deigen sammen med skjøten ned. Finn fram saksen og klipp i kransen som vist på bilde under:

minsketkringle1

11: Brett vekselsvis til høyre og venstre.

12: Sett så til heving til dobbel str. Pensle med vann/egg. Jeg har en baksfunksjon på ovnen som gjør at jeg setter den rett inn i ovnen (220grader 15-20min for vanlig ovn) og der hever den og steker samtidig på hydrostek!

minsketkringle2

minsketkringl3

Helt supert å fryse og dra fram når besøket kommer. Deilig med melis på!! 🙂

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Hana Alendar • 27. oktober 2016


Previous Post

Next Post