Sunne kjeks med mørk sjokolade

Heisann og god fredag!

Langhelg for meg som skal i bryllup i dag. Veldig spent, og mitt aller første bryllup her i Norge! 🙂

Det er spådd varme, så passer perfekt å nyte dagen med litt sol, glede & bobler!!

Håper dere har hatt en fin torsdag og at helgen blir fin <3

Tenkte å dele denne gode oppskriften på sunn kjeks, da den kan serveres til absolutt alle med god samvittighet!! Man kan gjerne også tilsette nøtter i tillegg til sjokolade, noe jeg kommer til å prøve meg på neste gang 🙂

KjeksRed

Legg merke til min tøffe Marrakech vegg! Utrolig røff overflate som er lett å få til. Malingen påføres med en sparkelspade og senere pusses overflaten litt. Marrakech kan pusses ned fra helmatt til å bli like skinnende som marmor! SUPERgøy!! Den kan jeg få blandet til dere i alle fargene våre. FRI FRAKT og gratis råd&fargeveiledning hvis du handler fra min nettbutikken også – kan ikke bli bedre enn det 😉

Kjeks1Red

Oppskriften er som følger:

120g havremel (evt havregryn malt til mel)

120g fullkornshvetemel

2ts bakepulver

40g eplemos (jeg brukte eplemost nektar- 0,8dl, altså under 1dl)

50g sukrin

1ss stevia/agave/annen søtning

40g ekte smør ROMTEMPERERT

1egg

1ts vaniljeekstrakt

60g sjokolade 70% grovhakket, med eller uten sukker – valgfritt. Jeg tok med sukker

1/4 ts salt.

DU KAN GJERNE DOBLE OPPSKIFTEN MED EN GANG 😉

Ha havremel, fullkornshvetemel, bakepulver og salt i en bolle og bland godt.

Ha sukrin, stevia/agave, romtemperert smør, eplemos og vaniljekstrakt i en større bolle. Bruk en håndmikser og mix godt sammen. Ha oppi egget og mix litt til. Rør inn litt og litt av melblandingen. Til slutt rører du inn sjokoladen. Kna gjerne deigen ed hendene slik at du får fordelt sjokoladen. Hvis deigen føles tørr kan man spe på med litt melk (2ss).

Rull deigen til ca 30cm lang pløse. Kutt deretter i passe store biter som du ruller til baller eller til den formen du ønsker. Legg på stekebrett og stek på 170grader i 15-20min 🙂

KJeks2Red

Godt til melk & kaffe!

GOD HELG <3

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

Hana Alendar • 26. mai 2017


Previous Post

Next Post