Hjemmelagde polarbrød

Godt for store & små, hjemme og på tur 🙂

PolarbrødRed

polarbrødute

  • 150 g havregryn, finmalt (jeg brukte havremel)
  • 500 g fullkornshvetemel (eller annet finmalt grovt mel)
  • ca. 300 g siktet hvetemel
  • ca. 15 g fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær
  • 1 ts sukker
  • ca. 1 ts salt
  • 4 1/2 dl melk
  • 2 dl vann
  • 1 dl solsikkeolje eller annen nøytral matoljepolarbrød1Red

Kjør havregrynene i en foodprosessor til de er ganske finmalt hvis du bruker gryn. Ha alt det tørre i bakebollen sammen med gjæren. Tilsett melk, vann (ca. 25 grader) og solsikkeolje, og kjør det på lav hastighet i kjøkkenmaskinen til alt er godt blandet. Kjør det deretter på middels hastighet, totalt i ca. 10 minutter. Deigen skal nå være smidig og ikke for kompakt. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 1 time.

Ha deigen på bakebordet og del den i to like store emner. Del hvert av emnene i ca. 12 jevnstore biter og trill til boller. Kjevle bollene ut til de er ca 1/2 cm – og 10-11 cm i diameter. Legg brødene på bakepapirkledd stekebrett. Prikk brødene med spisepinner eller lignende, og la dem etterheve i 10-15 minutter. Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i 9-10 minutter, eller til brødene er gyldne under og ellers er gjennomstekte. Avkjøles på rist og under et klede, slik at de holder seg myke.

Når brødene er helt avkjølt bør de pakkes i plast og legges i fryseren. Ta opp ønsket antall brød og la dem tine i romtemperatur (tiner på ca 30 minutter) eller i kjøleskapet (over natten, hvis du skal ha dem tidlig på morgenen). Ønsker du lunkne polarbrød kan du varme dem ved ca. 175 grader varmluft, i 3-4 minutter.

Polarbrødute1

Oppskriften er hentet fra Trines Matblogg 🙂

GOD HELG

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

Hana Alendar • 4. august 2017


Previous Post

Next Post