Fra kjeller`n og opp til 1.etg

Kjære leser,

er så hyggelig hver gang det tikker inn en direkte melding på Instagram med alle dere som følger med på oppussingen. Noen ganger kan det føles ut som om man skriver, men hvem er det man egentlig skriver til? Er det noen der ute som leser?! Joda, den bekreftelsen får jeg jo både ved å se på statistikken inne på bloggen, samt de tilbakemeldinger fra dere jeg møter eller via Instagram/Facebook. Det er jo mye mer gøy å skrive når man vet det blir lest, men samtidig er det som en bearbeidelses prossess – da får man liksom oppsummert hva man har gjort den siste tiden. En dagbok.

Noen ganger føles det som om man ikke gjør så mye… er da man produserer noe at man føler man gjør mest. Når man f eks setter opp vegger, isolerer og lekter, for de forandringer synes så godt, men jammen er det mye tilleggsarbeid som ikke er så synlig. Eksempler på det kan være rydde, sortere, sope, hente varer, bære inn materialer, kjøre søppel til Glør for så å sortere, måke snø, fjerne gammelt før man begynner å sette opp nytt, prøve å feile osv. Veldig mange timer blir slukt på denne måten, men det må jo til… alt dette «usynlige» er jo med å bidrar til helheten selv om det ikke kommer fram som inspirerende bilder 😉

Etter kjelleren var klartgjort for støp har vi i hovedsak drevet i 1.etg. Viste dere sist noen bilder av at vi reiv siste rest av kjøkkenet samt doen nede.

Bad1etg

Som vist på bilde over, døren til venstre på bildet er inngangsdøren, så ser man det gamle toalettet og kjøkkenet innenfor der igjen. Kjøkkenet vil nå starte i rommet der vinduet er (vinduet blir fjernet) også blir det som før var toalett og kjøkken, nå kun bad.

bad1etgåpnetopp

Vi har fått laget vegg og skilt av disse to rommene – siste vi har gjort så langt. Badet regnes som ca 7m2. Fliser har vi ikke sett på enda, men regner flis i dusj sone og på gulv og ellers malte flater. Hvis du kikker nøye på bilde vil du se at etter vi fjernet isolasjon i taket på toalettet så får man en ny takhøyde der inne, som er endel høyere enn det som er i gangen. Hadde vært kult å kunne hatt det taket som er på bildet nå, men siden vi ønsker flatt takk på dette påbygget av huset vil det taket rettes ut. Takhøyden tror jeg vi likevel beholder, eller mye av den. Pr nå er den på 2.90cm men etter isolering osv vil den komme på 2.70. Selv om man kommer fra gangen som har en standard takhøyde er det jo litt overraskende kult å gå inn på et bad hvor plutselig takhøyden er 30cm høyere. Dette kan vi gjøre endel ut av! Liker rom som overrasker litt 😀

Ellers har vi lektet både spisestue, med nye vindusmål som blir som på bildet nedenfor:

Spisestuevindu

Vi er begge enige om at vi ikke vil kun ha vindusflater over alt. Vi liker godt at møbler får litt motstand. Med altfor mange vindusflater er det vanskeligere å møblere og lage miljøer. Dette vinduet i spisestua blir på nesten tre meter. Veggen til høyre får ingen vindu, mens den lignende veggen på venstre side for det store vinduet, får et mål på ca 160cm. Blir deilig med lys her uansett – og ikke minst mot vår fine utsikt.

Til høyre og et nivå ned for spisestua går vi ned til peisestua.

Peisstue lekting 1

Dette er veggen på høyre side i det man kommer ned. Her fjerner vi verandadøra men beholder vindusmålene slik det er pr i dag. Selve vinduer blir såklart utskiftet sammen med resten.

Peisstuelekting

Der trappa såvidt titter fram er peisen nå. Vinduet til høyre (smale avlange) beholder vi også slik det er pr i dag. Her ser dere vi har lektet veggene .

peisstue inntil stue

For å holde på varmen har vi slikt av rommene med isolasjonsmatter. Der opp er inngangen til stua.

takpeisstuelekt

Siden vi tenker gips mellom bjelkene i taket i peisestua må vi også lekte taket her.

Stua får vi ikke startet helt med å lekte ut enda siden den har et skråtak pr i dag som også skal rettes ut:

tvstua med skråtak

Når dette taket rettes ut vil det også bli en tak veranda over her er planen 🙂

huset1

Hele det påbygget rundt huset med skråtak skal få flatt tak 🙂

Begynner snart å komme langt med det vi selv kan gjøre av arbeid som ikke har kostet all verden. Vi har som tidligere nevnt tomt for salg som skal bidra i vårt budsjett videre. SÅ vi håper fortgang i dette slik at vi kan hive oss ut i de neste påkostninger 🙂

Jeg knipser litt hver dag – og det er veldig koselig å dele 🙂 Vi prøver å gjøre litt samarbeid med forskjellige leverandører. Mange lokale men også de vi har lyst til å ha med oss på teamet vårt. Flere har også meldt seg med tanke på EL, kledning, kjøkken, garderobe osv. Vi jobber mot kvalitet, positivitet og er veldig bevisste i våre valg av samarbeidspartnere. Spennende tider i møte for hver dag som går. TAKK for at du følger og god valentine <3

boller

Klem fra meg!

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

Hana Alendar • 14. februar 2019


Previous Post

Next Post