Grove og proteinrike matmuffins!

Frokost, lunsj eller turmat?

Matmuffins kan du fint spise hver dag 🙂 Det er bare å proppe de med næringsrike ingredienser. Fyllet kan du såklart variere med, alt ettersom hva du har i kjøleskapet.

Grove meltyper og fyll med gode proteiner gir bedre metthetsfølelse og sammensetting av måltidet.

MatmuffinsRed

Matmuffins1Red

Denne gangen hadde jeg som fyll: soltørket tomat, kyllingskinke røkt (prior pålegg), spinat, paprika og hvitost.

Ellers lyder ingrediensene sånn:

2dl havremel

2dl fullkornsmel

2ts bakepulver

1/2 ts salt

2ts oregano/pizzakrydder

2egg

200g cottage cheese mager (evt matyoghurt, creme fraiche)

2dl melk

30g smeltet smør

100g (eller litt på feelingen) revet ost

Sett stekeovnen på 200. Bland det tørre i en bolle og det våte i en bolle, miks det hele sammen. Vend i fyll og mesteparten av osten, men spar noe til på toppen (både av fyllet og osten).

Stekes midt i ovnen i 20-30min. Holder seg fint i kjøleksap 2-3 dager, evt fryses.

Matmuffins2Red

Deretter foto i vinduskarmen, hehe 😉 Den er forresten malt med slitesterke, supermatte Licetto-malingen!

Matmuffins3Red

Et tips er å bruke litt sånne stive og høye former. De fåes bla kjøpt både hos Kremmerhuset og Home&Cottage 🙂

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

Hana Alendar • 3. mai 2017


Previous Post

Next Post