Pitabrød – Luftig lett bakst

IMG_0356

Deilige pitabrød, som tilbehør både til supper, men også deilige brød man kan fylle med snadder. Fyll som strimlet kjøtt av ulike slag sammen med litt dressing og salat, eller bare lage deilige sandwich av de med deilig pålegg som roastbiff, salat, remulade og rødløk/sprøstekt løk. Herlig å servere ved besøk og supert å fryse til neste 🙂
Ingredienser:
Trinn 1:

1 pakke tørrgjær
4 ss lunken melk
2 ss sukker
Trinn 2
450 gram hvetemel
1/2 ss bakepulver
1/2 ts salt
2 dl yoghurt naturell
1 dl melk
1 egg
2 ss smeltet smør

Fremgangsmetode:
Bland tørrgjær, lunken melk og sukker i en liten bolle og la den stå lunt noen minutter, til det begynner å skumme.

Ha alt det tørre i bakebollen, og tilsett gjærblandingen, melk, egg, smør og yoghurt. Kjør i en foodprosessor, ca 10 minutter, til du har en blank og smidig deig.

La deigen heve på et lunt sted i ca en time, til dobbel størrelse. Ha deigen på melet underlag og elt eventuelt inn litt mere mel om deigen er litt løs. Del opp deigen og kjevle ut avlange brød, ca 3-5 mm høye. Størrelse og fasong bestemmer du selv. Nanbrødene kan også smaksettes etter ønske.

Legg brødene på bakepapirkledt stekebrett og stek ved 250 grader i ca 5 minutter, til brødene er fine og gyldne.

Oppskriften er hentet fra: http://trinesmatblogg.no/2010/11/09/nanbrod/

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form] 

Admin • 2. september 2016


Previous Post

Next Post