Verdens beste brød – Favoritt!!!

Oppskrift

                                                                                 300 g hvetemel

125 g speltmel

3,5 dl vann

2 ts salt

0,5 ts gjær

DSC04456
Fremgangsmåte:
Rør raskt sammen mel, vann, salt og gjær i en stor bolle. Når melet er fuktig blir dette en veldig fuktig deig. La denne stå tildekket (med plast eller kjøkkenhåndle) på kjøkkenbenken (uten trekk) i 12-24 timer.Ha godt med mel, hvetemel eller rugmel, på benken. Ha deigen på melet. Brett den inn fra sidene og la deigen hvile mens du skrur på ovnen.Ovnen skal varmes til 240 grader. Brødet skal steks i en gryte (eller romertopf) som har lokk og som tåler høy varme. Sett gryten inn mens ovnen er kald.Når ovnen er varm, ta ut gryten (det er veldig varmt!), ha i deigen, og sett på lokk før du har gryten tilbake i ovnen. Du kan ha litt mel i bunnen av kjelen om du er redd for at det svir seg fast. La det steke i 30 minutter. Ta av lokket og stek i ca 10-15 minutter til. Brødet skal ha en brun, gyllen skorpe.Denne oppskriften er veldig lett, men må bare huske på å klargjøre deigen kvelden før. Piffer opp frokosten og er en super gave å ta med seg når man blir bedd bort på tapas, eller bare som en vertinnegave som blir spist til et eller annet nære måltid 🙂DSC04615

Oppskriften bør dobles.

Denne deigen egner seg også svært godt til pizza om du har i litt olivenolje (nok til minst tre bunner). Deigen kan også brukes til focaccia – bare ha den utover på et stekebrett med bakepapir og ha olje over – og gjerne litt oliven, hvitløk, oppblødte, soltørkede tomater og litt rosmarin.

Oppskriften bygger på Marit Røttingsnes Westlies variant fra boken Elsker deig og er hentet fra:  

http://www.bakelyst.no/oppskrift/gjaerbakst/du-baker-ikke-bedre-brod-enn-dette/752716/

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form] 

Admin • 2. september 2016


Previous Post

Next Post