Granola med smak av jul

Hei alle sammen

Tenkte å dele en oppskrift på granola, med smak av jul. Julen nærmer seg med stormskritt og i morgen er det allerede 1 desember!!

Denne oppskriften kan man også lage barer av hvis man ønsker. Kjekt å ha med seg på jobb, trening eller gi bort som julegave i glass!

Alt du trenger er:

granola1

Det tørre
6 dl havregryn
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkekjerner
1 dl hakkede nøtter (mandler, hasselnøtter, valnøtter)
1 ts kanel eller 2
0,5 ts kardemomme eller litt mer 😉
0,5 ts malt ingefær
0,5 ts malt nellik
En klype salt

Det våte
2 modne bananer
4 ss rapsolje
4 ss agave (evt lønnesirup)

Sett ovnen på 175 grader. Ta fram to bakeboller, og ha det tørre i den ene og det våte i den andre. Bruk en stavmikser og kjør det våte til en flytende masse. Ha det våte i det tørre og bland godt. Kle to stekebrett med bakepapir og fordel halvparten av granolablandingen på hvert stekebrett. Stek granolaen midt i ovnen i ca 20 min. Etter ti min tar du brettet ut av ovnen og rører litt i blandingen før du setter den inn igjen og lar den steke ferdig. Greit å steke ett brett av gangen.

granolared

Kjempegodt på gresk yoghurt, cottage cheese og bær.

granola2red

Oppskriften er hentet fra Lyngstad Ernæring

PS: jeg lot være å ha i agave, da oppskriften blir litt sunnere. Tar heller å heller over litt agave oppå toppen av alt 🙂 Agavesirup får du kjøpt på helsekosten! Super erstatning for vanlig sukker eller annen søtning. Agavesirup (ofte også kalt agavenektar) blir utvinnet av agave-planten og på grunn av det lave innholdet av glukose har agave en relativt lav glykemisk indeks (GI) på under 39 mot vanlig hvitt sukker med GI=68 og druesukker med GI=100. Når den i tillegg smaker søtere enn sukker vil man også oppnå samme søtsmak ved å bruke mindre mengde. I konsistens er den mer flytende enn honning, og kan lett helles av flasken.

Dette er er et glimrende søtningsmiddel, som en sukkererstatning i baking og matlaging generelt. Prøv også agavesirup over desserter, is, frokostpannekaker m.m.

Mye mer sunt og godt!!

Ha en superduper onsdag folkens!!

Hana Alendar • 30. november 2016


Previous Post

Next Post