Kanelknuter- alles favoritt på en helgedag!

Elsk på alt som har med kanel å gjøre!! Kanelknuteoppskriften har jeg hentet fra Tine.no og oppskriften brukes bla på bakeriet i Lom 🙂

Først: Søt grunndeig:

125 gram TINE Meierismør
5 desiliter Lettmelk/Laktosefri for LavFodMap
1 stk egg
50 gram gjær
150 gram sukker
1 kilogram hvetemel/speltmel for LavFodMap
1 teskje kardemomme
1 teskje salt

Smelt smøret i en kjele og i hell melken. La blandingen bli fingervarm, ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Husk at det er bedre at deigen er for kald enn for varm. Gjæren tåler ikke for sterk varme, da vil den dø.

Elt inn sukker, kardemomme, salt og mesteparten av melet enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. Ikke ta i alt melet på en gang, ha deretter i egg. Elt inn litt etter litt av resterende mel, til du får en deig som er glatt og smidig, men ikke klistrer seg til bakebollen.

Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter. Mens deigen hever, kan du lage fyllet ved å røre sammen smør, sukker og kanel i en liten bolle, eller du kan smøre alt rett på etter deigen er kjevlet ut. Start med smør, så sukker og MASSE kanel til slutt!!

kanelknutedeigStrø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20×50 cm.

deigkanelknute

kanelknutedeig1Brett den ene delen inn mot midten. Brett den andre delen over slik at de dekker hverandre.

kanleknutedeigskjaert

Skjær ca 1 cm tykke skiver på tvers

kanelknuterullStrekk bitene litt. Hold fast den ene enden og rull den andre enden slik at deigen tvinner seg, rull den mot deg. Lag en knute av deigen. Du holder i den ene enden, tvinner deigen to ganger rundt tre fingre og trekker enden gjennom sammen med de tre fingrene.

kanelknutedeilsnurr

Ta-Ta :-)))

snurrer

ferdigekanelknuter

Håper det smaker!!

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

Hana Alendar • 7. januar 2017


Previous Post

Next Post