Licetto – vårt nyeste P&O medlem! Facts!

Helloisann 🙂

Jeg får ofte spørsmål på forskjellen på de ulike typer maling jeg selger. Jeg har tidligere laget et innlegg om dette, men tenker at det skader aldri å gjenta seg selv. De ulike typene og databaldene ligger under kategorien `Pure&Original` på bloggen.

Det nyeste i P&O familien er Licetto, som er en MILJØVENNLIG veggmaling med en matt nish. Malingen er produsert på en base av spesialiserte ko-polymerer og kan brukes både innendørs og utendørs. Licetto har meget høy ripefasthet, også på de mørke fargene. Den er motstandsdyktig mot smuss og er meget vaskbar, den etterlater seg ingen glans etter vask. Kan brukes i alle som, men spesielt godt i rom med mye slitasje som, bad, kjøkken, gang.

Licetto har en utrolig god yt og dekkevne, påføres med rulle eller pensel.

LicettoGangRed

GangLicetto1Red

På overflater som allerede er malt med vannbasert veggmaling, kan Licetto påføres direkte. På blanke, glatte, blødende treverk overflater anbefales det å bruke Pure & Original Omniprimer eller tilsvarende vannbasert heft/sperregrund først og deretter 2 lag Licetto. På meget porøse overflater brukes først Pure & Original Wall x eller tilsvarende.

Viktigste egenskaper

 • Overlegen på dekkmotstand
 • Super vaskbar
 • Setter ikke flekker ved rengjøring og / ellerfriksjon
 • Ingen striper når du påfører malingen med rulle
 • Spruter ikke og er meget lett å påføre
 • Inneholder ingen løsemidler, 0 VOC
 • Lang åpen/bearbeidingstid
 • Enkel å vedlikeholde
 • Liten eller ingen lukt
 • Meget god yt og enestående dekkevne
 • Kan brukes i fuktige soner! 

  Bruksområder

 • Innvendige og utvendige vegger
 • Gipsplater, vegg/tak
 • Pussede over ater
 • Tapet
 • Treverk
 • Betong/Sement
 • Gammel malingAlternativ maling
 • Classico Kalkmaling er en vanntynnbar veggmaling for innvendig bruk og har et ultra matt og pulveraktig/ øyels utseende. Meget ott i kombinasjon med Lic- etto.Licetto kjøkkenRed

Forberedelse

De este malingsproblemer kommer på grunn av dårlig forberedelse eller bruk. Overflaten du skal male bør være ren, tørr, fri for støv og fett. Gode forberedelser vil hjelpe malingen med å gi langvarig beskyttelse.

1. Fjern all overflateforurensning og løse partikler.

2. Blanke/glatte overflater må alltid slipes til matte.

3. Fjern alt fett, fukt og nikotin ekker. La det tørke godt.

4. Allerede malte overflater bør rengjøres med Pure & Original Super Cleaner eller tilsvarende. Nye løse/sandete overflater må grunnes med ett lag Pure & Original WallFix eller tilsvarende binder.

Vegger med forskjellig sugende underlag skal grunnes med ett lag Pure & Original WallPrim.

Begynn med å bruke et lag av Pure & Original WallPrim, samme farge hvis mulig. Ved å bruke Pure & Original WallPrim med samme farge, vil ett lag Licetto holde. Ved å bruke standard hvit Pure & Original WallPrim, anbefales 1 eller 2 lag Licetto avhengig av farge på toppstrøk.

Beskyttelse

For optimal beskyttelse mot fuktighet på bad og kjøkken anbefales det å forsegle maling med ett eller flere tynne lag Pure & Original Dead Flat Eco Sealer. Dette vil gjøre overflaten svært vaskbar. Selv uten Dead Flat Eco Sealer, er Licetto allerede meget vaskbar. Vær oppmerksom på: Påføring av tykke eller uregelmessige strøk av sealer kan skape en hvit dis (mer på mørke farger). La det gå 2 – 3 dager tørketid før du bruker Dead Flat Eco Sealer. Eco Sealer påføres i tynne/lette lag med en fuktig lo-fri klut.

Rengjøring

Rengjør hender og verktøy umiddelbart etter bruk med såpe og vann.
Licetto er allerede meget vaskbar uten beskyttelse. Rengjør med et mildt vaskemiddel, ikke aggressive blekemidler. Malingen er, under normale forhold, lett vaskbar etter 2 uker.

Super å male møbler med slik jeg har gjort med denne gamle gyngestolen som jeg pusset ned godt først:

LicettoStol

Gyngestol3

Håper dere liker LICETTO, den er helt super!!

Ha en strålende fin dag <3

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

 

Hana Alendar • 16. august 2017


Previous Post

Next Post