Sunt sjokoladepålegg av mandler eller hasselnøtter

Sjokolade pålegg er vi vel alle litt glad i 😉 Dette blir man litt ekstra glad i fordi det nemlig også er MYE sunnere!! Sjokolade påleggene vi finner i butikken har ekstremt liten prosent nøtter i forhold til sukker! Her kan vi si at nøtte pålegget faktisk inneholder nesten kun nøtter!!

Jeg har dessverre fått påvist økende allergi mot hasselnøtter og tenkte derfor at jeg skulle prøve å lage et sjokoladepålegg istedet. Oppskriften er googlet litt rundt og satt sammen av flere oppskrifter!

Skikkelig lettvint – og veldig godt. Man kan jo velge å bruke enten mandler eller hasselnøtter, eller kanskje en blanding av disse. I denne oppskriften brukte jeg kun mandler.

Sjokoladepålegg

Av ingredienser trenger du:

200g mandler /  hasselnøtter

100g kokesjokolade

2ss sukrin

3ss smør (romtemperert)

// [contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form] evt 0,5ts salt hvis du liker dette

Først rister man mandlene i ovnen i ca 10 min på 180 grader. La de avkjøle seg litt.

Deretter ha dem i en kjøkkenmaskin og mal de til en seig masse. Ha så i resten av ingrediensen og kjør til massen er forholdsvis glatt.

Sjokoladepålegg1red

Håper du også liker det!! 🙂

klem fra Hana

Hana Alendar • 7. juni 2018


Previous Post

Next Post