Langt neddi kjeller´n

Jepp, kjelleren er et kapittel for seg sjøl! Heldigvis kan man vel si, for at det er over. Kjenner det er godt at det er vinter når man likevel skal drive inne i en mørk og forholdsvis trist kjeller og pigge gulv, spa i jorda og løft og bære. I forrige innlegg fikk dere en liten intro i det, nå tenkte jeg å vise litt hva vi gjorde i tiden etter forrige innlegg 🙂

kjeller4

Aller først gravde vi oss ned til riktig høyde ifht lagene som skal bygges oppå, slik at ting kommer i riktig høyde og opp igjen til et nivå som passende. Vi fikk et godt tips fra Stig på Monter Lillehammer om å bruke Leca kuler i stedet for pukk. Etter å ha jobbet hardt med all betongen og jorda, syns vi det hørtes ut som et godt alternativ som hadde mange positive fordeler. Lett å strø utover, bedre isoileringsevne enn pukk og man slipper å bestille lastebil som kommer med det. Det er litt dyrere og litt mer «ustødig» å gå på når man skal isolere (man må legge isolasjon i riktig rekkefølge ved å starte innerst i rommet og jevne Leca kulene foran seg hele tiden). Vi er glad vi valgte Leca pr i dag.

Vi kryssisolerte (la to lag) som sagt alle rom med Isopor – til 50m2 kjeller brukte vi 2,5m3 Leca kuler.

Kjeller

kjeller2

Byggskum i endene av rommene og tetting rundt avløp.

kjeller3

Så på med fuktsperre. Litt av et træl, men det går da til slutt. Veldig kjekt å være to om denne jobben.

kjeller1

Så på med armering over det hele. Må såklart måles til og klippes til. Armeringen festes oppå armeringsstoler der armeringen ligger helt nedpå isolasjonen, dette for å stabilisere og heve den.

vannbåren1

Så legges vannbåren varme, dette har vi da også lagt i alle rom. Stian som er rørlegger hos Arne Nyheim As har lagt dette, jeg var bare håndlanger 🙂 Etter at rørene er lagt kommer det et lag til med armeringsnett. Neste steg blir da å bestille betong bil. Dette avventer vi litt med foreløpig.

Etter vi var ferdig med dette i kjelleren har vi gjort litt diverse som har stått igjen i 1 etg. Som f eks rommet bak stua, som blir teknisk rom, har vært walk-inn og vaskerom. Her har vi fjernet gulvbelegg og litt innredning og en million stifter…

teknisk1etg

Det ser slik ut nå. Dette var da før delt midt på, altså to mindre rom med separate innganger. Nå er det blitt et langt rom. Romslig og kjekt til både å gjemme tv ledninger i, og oppbevare annet kjedelig vi ikke vil ha framme. Støvler, paraplyer, bøtter, mopper osv. ELSKER sånne rom!

Vi har også fjernet siste rest av kjekkenet, som da hadde tre lag vegg og tre lag gulv. Med tiden og oppussingen baller det på seg om man ikke velger å skrelle ned når man pusser opp men kun legger oppå med nytt.

revetkjøkkendo

Kjøkkenet var da der dere ser isolasjon og den firkanten foran kjøkkenkroken har vært do. Dette bilde er tatt fra hallen og inn.

172_1905285913

Lettere å se på tegningen over for å skjønne nøyaktig hva vi har tatt bort og strippet. Når jeg tar bilde står jeg rett bortenfor teksten «entre» og ser mot wc og kjøkken. Den kjøkkenkroken og toalettet blir nå et litt langt bad. Ikke hele lengden, men mye av den blir det nye badet, mens noe av det vil inkluderes i den «matboden» jeg har nevnt tidigere i bloggen.

Vi har også fått revet siste rest av badet i 2.etg og og siden det er noe påbygg på huset kunne man se rett ned i hallen fra 2.etg. Dette var veeeldig støvete jobb men måtte til. Vi fikk nå ogs tydeligere fram stendere, bæring osv. Noe må byttes ut, mens noe annet må forsterkes. Litt dårlige bilder siden det var mobil kamera og noe mørkt i huset 🙂

revetbad

Fy søren, det ser nokså horribelt ut, men blir vel bra til slutt 🙂

Vi kommer til å bremse litt prosjektet, enda så ivrige vi er, men store endringer vil ikke skje framover. Blir vel mest lekting på planen.

Vi har også lagt ut en nydelig tomt til salgs og håper på hyggelige naboer i et fantastisk område i nordre del av byen. Det er en romslig tomt på litt over 900m2 rett nedenfor huset vårt. For nærmere info se Finn annonse.

tomt

tomt1

https://www.finn.no/realestate/plots/ad.html?finnkode=138599053

Spennende tider framover.

I dag er Glør-dag og vi har masse masse å kjøre på dynga av treverk. Riktig god kveld 🙂

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

 

fikk

Hana Alendar • 28. januar 2019


Previous Post

Next Post