Peanøtt kjeks med sjokoladebiter

I dag hadde jeg bestemt meg for å prøve å lage disse sjokolade kjeksene etter inspirasjon fra bloggen ttil Matpåbordet 🙂

Det er jo fredag og helg og bloggen må få litt variasjon fra oppussingen, selv om et nytt innlegg med oppdatering fra den fronten snart er på vei. Kjenner jeg gleder meg veldig til å kunne kokkelere på nytt kjøkken også – når den tid kommer. Vi har allerede mange tanker og forestillinger rundt kjøkkenet og gleder meg til å dele dette underveis. Kjøkken valg syns jeg personlig er det vanskeligste – kjøkken er jo blitt så trend-satt. Ved mitt siste husprosjekt ble det høyglans hvit – nå er det omtrent ikke å finne på markedet lenger, og det er kun fem år siden.

Det vi veit er at vi begge ønsker oss mest mulig naturmaterialer her – og har allerede funnet noen favoritter 🙂

MEN, over til kjeksene……. Rakk og smake en før jeg skulle på jobb, og de falt definitivt i smak! Blir nok flere smaksprøver i kveld. Har ikke laget så mange kjeks typer før så må starte et sted.

Oppskriften lyder følgende:

  • 150g smør
  • 100g brun sukker
  • 50g sukker
  • 150g peanøttsmør
  • 1 egg
  • 150g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 150g sjokolade, grovhakket / jeg brukte eldorado sin
  • ca 50g peanøtter grovhakket / jeg brukte Polly

Sett ovnen på  180° grader

Pisk smør, sukker og peanøttsmør sammen. Pisk så inn egget

Rør sammen mel og bakepulver og vend inn i røren

Ha så i sjokoladebiter og nøtter i røren. Rør litt

Bruk gjerne en spiseskje eller en is-skje for å lage like store kuler. Er nok lurt å sette de med gode mellomrom på et bakebrett med bakepapir på. Trykk kulene flate med fingrene, slik at de får kjeks-form.

Strø toppene med sjokoladebiter og peanøtter som du trykker litt ned.

Toppingen er såklart valgfri, men de ser bedre ut med 🙂

kjeksRED

kjeks1Sett stekebrettet i forvarmet ovn og stek i ca10 minutter. Kjeksene skal se gjennomstekte ut og fått litt farge. Mine sto nok ca 13-15min. Følg litt med.

La kjeksene avkjøle litt på stekebrettet før du setter de over på en rist slik at de får avkjøle seg helt.

kjeks3

Oppbevar i tett boks. Oppskriften ga ca 18 nokså store kjeks 🙂

Bak til deg selv, server på senga til din kjære eller barna. Eventuelt gi bort noen i gave til noen som har fortjent det 🙂

KJeks33

RIKTIG GOD HELG

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

 

Hana Alendar • 25. januar 2019


Previous Post

Next Post