Kanelsnurr med kremosttopping

Hei på DEG!

På tide å tenke ut helgens bakst allerede? 🙂

Tror jeg baker noe hver eneste uke! Elsker å bake. Kanskje jeg må investere i en skikkelig kjøkkenmaskin når vi flytter til GamleHuset. Btw – der har det ikke skjedd så mye de siste ukene, men i dag (tirsdag) har vi fått støpt kjelleren! Det var veldig gøy å ta det til et nytt nivå! Nå ser det straks mer innbydende ut. Faren til Stian er flink med dette og var snill og hjalp oss med forberedelser og det var han som tok imot støpe-bilen som kom med betongen, mens vi var på jobb! Utrolig stas å få slik hjelp 🙂

Årsaken til at prosessen står litt stille er at vi har gjort det vi kan av egeninnsats – før det nå er elektriker sin tur å steppe inn. Til dette må vi ha litt mer kapital, noe som igjen krever at tomten som ligger ute for salg blir solgt. Heldigvis går det mot våren og tiden uten snø, noe som bringer bygge-lysten i oss! Det har allerede vært noen henvendelser den siste tiden 🙂

Tilbake til oppskriften:

Selve deigen lager jeg av:

1pose tørrgjær

100g smør

4dl melk

5ss sukker

1ts kardemomme

ca 11dl hvetemel

Ha gjæren i en bakebolle. Smelt smør i kjele og ha i melk (til blandinga er fingervarm). Slå blandinga i bakebollen og rør ut gjæren. Rør inn sukker. Bland kardemomme inn i melet. Tilsett hvetemelet i væskeblandingen og elt deigen slipper bakebollen 🙂 Dekk med plast og la heve til dobbel størrelse.

Når den er hevet ferdig rull deigen til en lang pølse. Kjevle pølsen til en rektangel på ca 25x50cm. Smør et lag med smør på deigen og strø over godt med sukker og kanel. Her pepprer jeg godt av begge deler 😀

Rull deigen til en pølse fra lagsiden. Skjær så pølsen i biter på ca 2cm brede og legg de i en ildfast form eller springform nokså tett. Bruk bakepapir under.

kanelsnurr1

Det vil sjå ut som dette. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15-20 min (bruker du ildfast form tar det som regel litt lenger tid enn i springform/annen tynnere form).

Avkjøl.

Selve kremen lager du av:

150 g Kremost, kald

50 g Smør, romtemp

100 g Melis

1 ts Vaniljesukker

1/2 ss Sitronsaft

Smøret må være romtemperert.  Ha alle ingrediensene i en bolle. Bruk en stavmikser eller en visp og rør godt sammen til du får en fløyelsmyk krem. Smør  glasuren over bollene når de er avkjølt blitt.

Kanelsnurr

Nå bør du være klar til å gå på en snurr – for disse er digge! 🙂

Håper du liker dem.

PS: jeg delte opp porsjonen i to former, den ene hadde jeg med bort, den andre ble delt i to. Den ene halvdelen havnet i magen og den andre i fryseren 😀

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

 

Hana Alendar • 2. april 2019


Previous Post

Next Post