GamleHuset med ny kledning

Hoppsalla tjohei (noe som heter det?) … er det i dag hvertfall 😀

Håper sommeren har vært og er fin! Nærmer seg sommerferie på disse to litt slitne sjelene også. Det gledes stort, men vi er glade for å ha fått gjort så mye som vi har med GamleHuset i sommer.

Siste dere fikk se var lekting, tyvek og at vi åpnet opp til de nye vinduene.

Vi har gledet oss veldig til å ta det neste steget som var å få på den nye kledningen – spesielt fordi vi aldri har sett denne type på noen hus, kun små vareprøver. Det i seg selv er jo nokså gøy, at vi tror vi er de eneste i Lillehammer som har Superwood SW grå kledning!!

Tok ikke mange dager fra Stig på Monter Lillehammer bestilte til det sto to paller med brei og smal kledning på gårdsplassen. Vi valgte å kjøre to bredder på kledninger for litt mer spennende uttrykk. Det falt veldig i smak ved første blikk, og responsen har vært enrom 🙂

Superwood er førsteklasses gjennomimpregnert gran – som har gjennomgått en patentert impregneringsprosess som beskytterr treverket på alle sider. Den pre-patinerte gråfargen gir et jevnt, pent uttrykk på fasaden og motvirker skjemmende skjolder, som betyr at det aldri vil bli områder av kledningen med ekstremt stor forskjell fra resten. Hjelper også på at vi ikke har takutstikk, slik at sola når fram til alle kriker av huset. Vi ønsket en vedlikeholdsfri og miljøvennlig kledning. 

Da var vi godt i gang og det er not og fjær system så forholdsvis nokså enkelt å forholde seg til 🙂 Vi starta med den største veggen, så tok en hel uke å gjøre denne ferdig. Vi forsøkte å skape minst mulig kapp, slik at noen steder starter man på igjen med kappet, og noen ganger med hele lengder. Dette er bare fint og naturlig også syns jeg – at skøytene ikke kommer på samme sted hver gang. Kledningen har litt underliggende grønt skjær foreløpig, noe vi syns kler hus og omgivelsene veldig godt, og ser også at det varierer litt utifra været (sol, overskyet, regn, type kamera osv) på hvordan uttrykket & fargen kommer frem.

Skrue er en skrue – nei, det finnes et hav der ute av ulike type skruer, men de må spesial bestilles. Nokså kostbare skruer – men si de er så verdt pengene. Vi ønsket ikke vanlige rustfrie skruer fordi disse vill «blinket» når sola skinner på huset. Disse passet bare helt perfekt syns vi. Nokså kamuflerte der de er skrudd i panelet. 

Jeg husker ikke navnet på merket i farta men kommer tilbake til det.

Så var det ute karana da – noe dårlig bilde siden det regnet så, men den var da selvsagt ikke å få tak i en annen farge, dette hadde min kjære rørlegger undersøkt. Hva gjør vi da? Jo vi lakker 🙂 Fått litt henvendelser med flere som skulle hjem å lakke utekrana 😀 Dette er farge matt grå. Skal få tatt flere bilder av helheten senere – er bare at tiden strekker ikke til alltid slik at jeg husker på alt.

Først startet vi med å bruke snor for å klare å få alle spikrene på rekke å rad bortover i rett linje, men ettehvert fant vi ut at det å bruke en vinkel fra plank til plank fungerte like fint og var mer lettvint.


Håper dere liker – vi er veldig fornøyde selv . Bilde her ble nok tatt på en «tung» dag, men det kommer da flere bilder etterhvert 🙂

Skråskjært dryppekant

Vi har nå kledd det vi hittil kan kle – altså tatt alt rundt men nå kommet til tilbygget. Der stopper det opp for her skal taket heves og rettes ut. Bygg Øst kommer i dag å ser på de siste detaljer slik at de kan prosjektere mens vi er på ferie. Da vi er tilbake er det bare å hive seg på riving av taket på tilbygget og snekre for alle pengene – det er jo også noe å glede seg til. Bygg Øst til kun hjelpe oss med bære konstruksjon samt sette opp skallet , så er det vi som skal bygge opp igjen dette også.

Vi kan å kose oss mellom slagene også <3

En liten forsmak på neste prosjekt er:

Jepp, takrenner – dere som følger med på insta story har jo allerede fått et lite innblikk 🙂

Ha en super uke videre – så håper jeg du fortsatt syns det er gøy å følge vårt prosjekt GamleHuset 🙂 Vi gleder oss enormt til ferie og tonnevis med kjærestetid.

Klem fra oss

Hana Alendar • 12. august 2019


Previous Post

Next Post