Ei lita knekkebrødoppskrift

Svinger meg innom for å legge ut en liten digg knekkebrød oppskrift – det er travle dager og sene kvelder i GamleHuset om dagen.

Denne oppskriften syns jeg er den beste av de jeg har testet før. Muligens fordi den ikke består kun av frø. De fleste oppskrifter er basert på frø og skal svelle i litt vann før de smøres utover. For min mage blir det veldig mye frø som skal svelle i magen og man blir lett oppblåst. Denne oppskriften inneholder derimot mer mel noe som også gjorde de veldig smakfulle og sprøe, på en annen måte enn tidligere 🙂

Oppskriften lyder slik:

1 1/2 dl havregryn

1 dl gresskarkjerner

1dl linfrø

1dl solsikkekjerner

4 1/2 dl hvetemel

2-3ts salt

1ts bakepulver

1 1/4 dl vegetabilsk olje / jeg brukte bare solsikkeolje akkurat denne gang

2dl vann.

Rør sammen alt det tørre. Tilsett olje og vann og rør det sammen til en jevn masse. Del deigen i to og legg hver av halvdelene på hver sitt bakepapir som er smurt med litt olje. Dekk så hver av de to bakepapirene med deig på, med nye bakepapir smurt med litt olje. Dette for å unngå at deigen klistrer seg til papiret. Kjevle ut i det vide og breie til du fyller ut papiret.

Dra det så over på et stekebrett og ta av det øverste laget med bakepapir slik at det blir hvilende på et bakepapir og oppå stekebrettet. Ta et pizzahjul og del i firkanter så store som du ønsker knekkebrødene. Stek i ovnen på 180 grader i 15-20min. Avkjøl på rist og oppbevar i en boks med lokk.

Håper det smaker. Syns selve prosessen også var veldig ,mye enklere enn mange andre oppskrifter – det får en til å kaste seg lettere over det og lage en porsjon litt oftere 🙂

Klem fra meg <3

 

Hana Alendar • 23. oktober 2019


Previous Post

Next Post