Tak & renner – black design

Da var det på tide å vise litt progresjon i GamleHuset. Jammen ser man at det skjer en god del på kort tid slik når man blar i galleriet for å lage til bloggen. Fantastisk å se alle fremskritt. Må si det er nokså mye jobb med blogg og oppdatering, men veldig givende når jeg vet det leses av dere der ute og det blir forespurt etter nye bilder av progresjon. Jeg tror og håper vi har faste lesere innom <3

Siste innlegg handlet om at vi begynte å kle huset med Superwood – noe som har gitt ny gnist og nytt giv i å fortsette på prosjektet. Når man nå kommer inn på tomten ser man fortsatt det gamle og gule rupanelet med Tyvek hengende nedover veggene som venter på at tilbygget skal fikses før vi kan fortsette å kle der. Går man rundt huset ser man moderniseringen og gleden som bringes fram og viser belønningen for det harde strevet.

Men det er så langt vi har kommet og her skal det bygges enda et tilbygg i form av hybel på ca 50m2. Denne siden med Tyvek har vi ikke kledd fordi alt avhenger av tilbygget som du ser rett fram i bildet her. Dette er her vi venter på at Bygg Øst skal starte i uke 42, etter noen ukers utsettelse. Om du kikker helt i høyre hjørnet på huset kan du se hint at den nye kledningen.

Uansett – det er ikke dette eller de nye vinduene jeg skal vise frem i dag – for det blir det neste innlegget, men jeg fortsetter der jeg slapp sist, nemlig takrenner og nytt tak! Takrenner er spesialbestilt fra Polen og er fra merket Galeco. Firkantet svart design som vi elsket ved første blikk.

Vi har kledd og tilpasset slik at vi fikk kledningen imellom takrenne og veggen. Dette var litt trælete og nervebrytende i høyden men det gikk til slutt! 🙂

Galeco er veldig genialt system med at det er enkelt oppbygd og veldig stramt i designet. Vi valgte svarte takrenner ettersom taket også er svart. Hadde vi tatt grått / antrasitt følte vi på at huset ble veldig monotont i fargene – ønsket litt strammere uttrykk på denne måten. Vinduene er i tillegg mørke (ikke svarte, men tilnærmet), så det hele bindes sammen på denne måten.

Før vi kunne starte å legge det nye taket måtte vi lekte det gamle for å rette det opp først og fremst. Dette gjøres ved hele tiden å vatre og sjekke høydeforskjeller for så å kile det opp til det er i vater.

Starter med å finne midten av den ene halve taksiden for så å jobbe seg oppover og nedover med lektingen på begge sider av midten.

Ikke vanskelig men tidskrevende, spesielt der man ikke kunne bruke ferdig kappede kiler, men måtte ned for for å kappe til manuelt. Ble fort 10-20 turer opp-ned stigen… masse trim!

Sett fra siden og ned mot kledningen. Er så morro å se hvordan kledninga skifter farge og personlighet alt ettrsom lyset. Det er det jeg kanskje elsker mest med denne kledninga… naturlig og aldri samme eller kjedelig 🙂

Vi har sett mange fine solnedganger og hatt det koselig med kjekt, kaffe og fin utsikt her oppe <3

Taket vi har valgt er fra Plannja – superenkelt å montere og rent i uttrykket. Plannjas takprofiler er nesten vedlikeholdsfrie, med lav vekt som gjør dem lette å håndtere. Stål er et fantastisk tak- og fasadematerial som tåler et hardt klima.

Halve siden er ferdig lagt, og andre siden ferdig lektet. her får vi ikke satt på takplater enda siden vi må vente på tilbygget.

Sett ovenfra og ned…. med noen vinduer også satt på plass 😀 Hurra!! Dere ser hvordan den andre siden av huset som er gjemt er oppdatert.

Litt slik innimellom har vi også fått tilkjørt noen lass med matjord. Fikk super hjelp av en snill kompis av Stian som fikk alt dette tilkjørt til oss! Så fikk vi Per Tore fra Jeistad Entrepenører, som forresten er veldig dyktige og presise til å hjelpe oss å planere.

Det har nå gått 5 uker siden og det har jo begynt å spire! Syns det var greit å få dette på plass slik at det blir grønt og fint her til våren og at vi da kan fokusere på å bygge opp veranda, hagen osv 🙂

GOD KVELD OG GOD HELG – koselig du følger med oss!

Hana Alendar • 9. oktober 2019


Previous Post

Next Post