9

Et nytt vindu åpnes

Lange dager og kvelder i GamleHuset krever sitt. Det å finne roen til et blogginnlegg gjør det samme. Elsker å formidle og vise vårt prosjekt og får også høre at det er mange som følger med oss 🙂 Det i seg selv er veldig givende men det er ofte litt vanskelig å bedømme hva dere har lyst til å se. Følgere kan like fort dette av når det er mange bilder av riving, gamle oveflater eller to slitne bein, men for oss er dette realiteten. Dette må til for at det en dag skal kunne erstattes med nytt. Får også stadig tilbakemelding på at nettopp det å vise både gode og mindre fine sider ved oppussingen hører med – og for de som har tatt tak i slike-lignende prosjekter vet de hva som ligger mellom linjene 🙂

I skrivende stund er det jo blitt vinter og hvitt på bakken, det vil si at det har skjedd en fremgang siden sist. Henger litt etter med blogginnleggene men prøver likevel å samle litt i kategorier. I denne runden er det vinduer som står for tur. Sist fikk dere se en oppsummering på taket. Der stoppet det opp etter å ha kledd halve, ettersom den andre halvdelen avhenger av kledninga, som igjen avhenger av at taktekker blir ferdig med takterrassen. Dominoeffekten som ofte er ved slike prosjekter.

Vinduene våre er fra Natre, kjøpt på Monter Lillehammer, slik som resten av våre materialer 🙂 Vi valgte aluminium utvendig med RAL kode 8022 / Schwarzbraun. Dette som et tips fra arkitekten som var med oss på selve vindusplanleggingen, Ørjan Farstad, LPO Arkitekter. Kjempefornøyde med det valget!! Ikke like hardt som svart og passer kledningen vår helt utmerket. Innvendig landet vi på treverk i varm grå, NCS S7502Y. Ikke for hard og passer til det meste, så gjenstår det å se 🙂

For å mimre litt tilbake så var det jo slik det såg ut før:

Vindu på plass. 5 stk mennesker, nervesammbrudd (gjelder kanskje bare meg), svette og muskler måtte til for å få denne opp og inn.

Det var nokså mange følelser involvert når vinduene ble satt inn. Før dette var jo alt tildekt med Tyvek hengende over åpningene samt plater over der igjen. Det var en ubskrivelig fin følelse å slippe solstrålene inn og visualisere oss sitte på kjøkkenet eller i spisestua med denne utsikten fremfor oss <3

Steinen vi fikk løftet fra lenger ned på tomta og opp til vår egen hage ble sentrert i vinduet på kjøkkenet og danner et maleri som forandrer seg med årstidene – helt magisk 🙂

Slik ser det ut pr i dag.

Ja man må vri på hodet for å se helheten da jeg ikke fikk til å snu det i riktig format 😀

Små brikker faller på plass og det gjorde seg med vinduer. Takrennene ble ikke alene som det mørke element mot treverket lenger.

Vi hadde et ønske om å få pusset muren før vinteren. Noe som både er lurt ifht til at platene kan bevege seg litt på selve vinteren og fordi det utseendemessig ville utgjøre en stor forskjell. Vi rakk to lag, men litt i seneste laget. Et tredje lag vil påføres til våren igjen.

Dette gjorde seg syns vi. Som dere ser var ikke muren ordentlig tørr når bilde ble tatt heller, men en nokså ivrig Hana måtte få knipset likevel. Hva syns du om helheten? Er jo såklart mye som mangler enda, spesielt den verandabiten som vil utgjøre en estetisk forskjell. Graset kommer vel til neste år også får vi håpe, men litt og litt faller brikkene på plass hos oss 🙂

Noe har da skjedd siden vi kjøpte……….

TAKK for følge denne gang også!

Klem fra meg <3

Hana Alendar • 12. november 2019


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Irene 29. november 2019 - 19:24

  Sååååå fint, og kjekt å se all den fremgangen huset e ikke til å kjenne igjen!

  • Hana Alendar 10. januar 2020 - 15:22

   Tuuusen takk Irene <3 <3

 2. Veronica Norvoll Longva 12. januar 2020 - 19:54

  Hei! Kva heiter kledninga?

  • Hana Alendar 12. januar 2020 - 20:03

   Det er gjennomimpregnert gran fra Superwood 🙂 i SW grå

  • Hana Alendar 23. januar 2020 - 18:17

   Hei 🙂
   den heter SW grå – fra Superwood

 3. Mari 26. februar 2020 - 09:07

  Hei😊 det er så kjekt å se hvordan dere gjør det. Supert at du deler hvor du har kjøpt ting Og fargekoder. Vi er i samme situasjon, skal bygge på et gammelt hus.
  Gleder meg til å se gulvvalg, fargevalg og alt som kommer😊 har dere tatt alle valgene?
  Lykke til videre!! Blir veldig inspirert av bildene dine,

  • Hana Alendar 4. mars 2020 - 21:50

   Hei 🙂 Så hyggelig å høre det – og gratulerer med nytt prosjekt!
   Ja mye spennende for oss (og dere) i vente 🙂 Nei vi har ikke bestemt alt..men vi liker tidlig å tenke på og rundt de fleste valg. Dette fordi det ofte tar litt tid og at de endelige valgene modnes.

 4. Gunhild 7. mars 2020 - 20:44

  Takk for at du deler! Tror vi følger deres eksempel på ral-koden på vinduene, veldig fint! Hva synes du om fargen dere valgte inne, fornøyd? Ønsker selv noe mykere enn svart, men sprekere enn hvitt 😊

  • Hana Alendar 7. mars 2020 - 22:41

   Herlig 🙂 Kunne ikke vært mere fornøyd med den innvendige fargen! Har nå også begynt å ta den igjen i andre ting som dør, takmaling osv 🙂 Anbefales

Comments are closed.