Her bor vi – hvertfall foreløbig..

Helt tullete hvordan tiden flyr om våren og sommeren syns jeg, men er vel et bra tegn og noe vi alle har ventet på <3

Nå har vi bodd i leiligheten (tilbygget) siden påske.

Dette er da tilbygget som skal leies ut etterhvert som resten av huset blir ferdig.

Skal innrømme og si jeg seilte om da vi var ferdig med dette prosjektet. Var så sinnssykt sliten. Vi ferdigstilte alt på 60 dager – altså jobbet på spreng for å få flytte inn til påske. Det klarte vi jo fint, men jeg for min del var glad for noen fridager. Ikke nok med at man skulle ferdigstille leiligheten, vi skulle også pakke og vaske oss ut fra stasjonen vi leide. Glad det er over- hater flytting. Neste gang blir det ikke fullt så langt og mye 😀

Vil gjerne invitere dere med inn. Ikke alle av mine følgere er på instagram og ser story, så for dere som kun følger meg på Facebook og ellers kun her inne på bloggen, er vel mye av dette nytt syn 🙂

Noen av de første bildene som ble tatt etter innfytting. Elsker denne fargen, definitivt en favoritt her inne 🙂 Malt skoskapene fra Ikea i akkurat samme farge.

Jeg edigger støvete farger av alle slag på de store overflatene. Krydrer heller med farger med litt mer energi i form av interiør og blomster.

Lys skinna i taket er fra SG armaturer levert av vår totalleverandør av el, Brunbjørn AS. Den har vi fått mange komplimenter for – og har lyst til å ha denne form for belysning også i GamleHuset. Disse finnes også i enkelt-format, altså en og en lampe, og de syns jeg også er råfine! I lag med lampene følger det også med ulike ringer slik at man kan bytte på selve ringen i lykta til enten svart, kobber eller messing. Dette påvirker både lys og utseende.

Kommoden som står rett bak meg fra der jeg tar dette bilde av gangen har jeg også valgt å male. Er gøy å gi gamle ting nytt liv – også blir det straks litt mer personlig.

Sett videre fra gangen kommer kjøkkenet. Vi er strålende fornøyd med valg av kjøkken her. Dansk design fra Aubo – gjennom Montèr. Serien heter Sense Onyx og og super enkel å vedlikeholde – og det er noe jeg elsker. Vi fikk veldig god hjelp – som nevnt tidligere, av min instgramvennine Janne Eriksen som jobber på Monter i Bergen. Anbefales! 🙂

Videre inn på selve kjøkkenet – som er kjempeutfordrende å ta bilde av pga det store vinduet på siden..

Får liksom ikke helt fram fargene.. Kjøkkenet har en litt mørkere og varmere tone enn det bildet klarer å presentere.

Også hyllene vi har laget har fått plass på kjøkkenet (eget innlegg).

Parallelt med enden på kjøkkenet har jeg min lille skrivepult.

Gulvet er fra Polyfloor som vi leverer i vår bedrift Helt Strøkent. Det er klikkvinyl som har trinnlydsdemping. Veldig enkel og vedlikeholde og tåler jo alt. Også mykere å gå på enn f eks laminat. I GamleHuset hadde vi sett for oss parkett – men nå som man er vant til at dette er så lettvint blir det sikkert en brå overgang til noe som ikke fullt tåler så mye – men klart, ingenting er som ekte treverk. Har lagt min elsk på disse fargerike kurvene som jeg har kjøpt på Hvit Tråd, Hamar & Gjøvik. MÅ ha flere!! <3 Bruker de til alt og overalt. Fra sjampo i dusjen til oppbevaring av neglelakk og parfymer, til grønnsaker på kjøkkenet.

Midt i mellom disse to miljøene og litt mer mot sofaen har vi plassert et rundt marmorbord med fire stoler. Ikke verdens beste plass rundt her, men det funker.

Sofakroken er også utfordrende å ta bilde av, er vel litt fordi det er lys kun fra midten av dette rommet så skyggene legger seg mest på kjøkken og stue-området. Kun når det er overskyet at jeg faktisk får til å ta bilder her 🙂

Soverommet er ikledd bjørkefinér. Ikke stort men plass til et klesskap, dobbeltseng på 150 og et lite skrivebord.

Skapene er fra Ikea

Sengegavelen er vi stolte av, det var jo denne vi laget først og før hylla på kjøkkenet ble til.

Her ser dere prinsippet. Skjær finèren måltilpasset etter senga. Lag så spiler. Våre er 3cm brede med mellomrom som tykkelsen på selve finèren. Lim så hver enkel spile på plata. Vi har også hatt på et strøk med Osmo naturell – likt som på veggene. Den har litt hvitpigment i seg samt hindrer gulning. Bjørkefinèr av toppklasse uten kvist bestilte vi på Monter Lillehammer 🙂 Lett å lage små hyller i ettertid å plassere som nattbord eller små mobil-hyller. Skal du lage en hylle med litt størrelse som skal brukes som nattbord, lønner det seg å lage en list lik dimensjon på spilene og lengden som nattbordet og lime under selve nattbordsplata for å forsterke iht tyngde.

Det var vel soverommet. Er ikke store leiligheten – i underkant av 50m2, så ikke mange minuttene man bruker for å gjennomgå hele 😀

Badet – Stian sitt område og fagfelt.

Vi ønsket et lunt bad. Innredning er fra Korsbakken, levert av Arne Nyheim As som Stian jobber for, servant fra Villeroy & Boch og kran fra Tapwell i serien black chrome levert av Ramsøy As. Baderomsplater på vegg – fra Fibo og belegg på gulv fra eget firma 🙂 Speilet er fra Fossbad og har lys rundt hele på baksiden som gir nydelig skygge.

Dusjhjørnet hadde jeg selvsagt ikke fått fotografert – så en annen gang 🙂

Vi setter pris på alle tilbakemeldinger vi får. Mange følger oss og vi liker å dele. Vi liker å vise fram og være til inspirasjon om vi kan. Jeg jobber jo med dette til daglig. Sette sammen farger på vegger og være med å bidra til en helhet også når det kommer til interiøret hos mine kunder. Dette rehabiliteringsprosjektet har også ført med seg videre lyst til å lage litt møbler og snekre litt til hagen. Dette kommer i et senere innlegg jeg lover ikke skal bli så lenge til 🙂

Håper du nyter søndagen – i dag er jeg bare lat og syns det er veldig innafor!

Klem Hana

Kontaktskjema

Hana Alendar • 7. juni 2020


Previous Post

Next Post