DIY hyller av bjørkefinèr

SÅ hyggelig respons på DIY hyllene våre <3

Når man får en ide, klarer man ikke helt å legge den fra seg. Jeg er sånn som tenker alt er mulig – noen ganger når det virker vanskelig eller umulig tar jeg tanken modnes litt, for da kommer jeg på en løsning. Og noen ganger er ikke ideen komplett – noe skurrer eller mangler. Da må den også modnes til neste ide utfyller den til å bli komplett.

Jeg følte noe manglet av tyngkraft på venstre side av vasken. En hylle eller to. Ikke bare estetisk men også for å lette litt på trykket på det lille kjøkkenet. Det er en liten leilighet og forsåvidt helt sikkert stort nok for de fleste, men ikke for meg som har så mye av alt. Og dessuten vil kjøkkenet i huset bli tre ganger så stort med et spisskammers i tillegg. Her gjelder deg å utnytte plassen best mulig – og ikke minst, de fineste koppene og skålene fortjener å stå fremme 🙂

Prinsippet er i utgangspunktet samme som når vi lagde sengegavel. En bjørkefinèr plate i ønsket størrelse skjæres til. Vi bruker dykksag til alle disse prosjektene.

For hylla sin del ble lengden 70cm. Deretter lager man «spiler» i lik lengde. Hvor høy du ønsker hyllen er jo etter smak og behag, men jeg ønsket to hyller med kun tre spiler på rekke.

Vi tok bredden på spilene på tre cm. Deretter limer man spilene på platen man allerede har kappet til. Passer på at mellomrommet mellom spilene er tykkelseen på bjørkefinerplaten.

Er dere med? Hyllen som skal stå ut fra denne igjen, kan man velge dybden på selv. Jeg endte på 13cm. Plass til kopper / skåler / saltbøsser og små urtepotter 🙂 Bruker trelim for å lime det hele sammen.

Deretter finner man en beis man liker og beiser platene. Hos meg ble det to strøk – og likevel ble det ikke heldekkende og trestrukturen vises. Akkurat slik jeg hadde sett for meg! Beisen er fra Helt Strøkent butikken vår. Tar et døgn fra man beiser ett strøk til man kan ta neste. Derfor tar det jo litt tid før man blir ferdig.

Altså kan man lage alt dette i ønskede størrelser og jo dypere hylle, jo flere rader og dermed kan man flytte opp hyllene ettersom ønske – dermed regulerbare.

Bak gipsen har vi kryssfiner, noe vi satte opp på forhånd med tanke på at vi sikkert ville ha ønske om å henge opp noe på kjøkkenveggen. Har også brukt mørke skruer til hyllene. Et helt skrin med ulike svarte skruer på Clas Ohlson for bare 79kr 🙂

Takk til min kjæreste Stian som er med på alle mine sprø ideer – men han ble advart på forhånd ;-D

Klem Hana

Kontaktskjema

Hana Alendar • 3. mai 2020


Previous Post

Next Post