Saftige rundstykker

Så koselig at flere vil ha oppskrift på disse saftige rundstykkene 🙂

Lett å fryse eller dele med noen.

1 pakke tørrgjær 
6,5 dl melk
125 g smør
1 ts salt
1 ss sukker
1 egg 
700 g hvetemel
100 gram lettkokte havregryn
200 gram sammalt hvete fin
1 egg til pensling 
Solsikkefrø og valmuefrø til pynt

Smelt smøret i en kjele. Ha melken i det smeltede smøret og varm opp forsiktig til fingervarmt.
Bland det tørre i en bakebolle og hell i smør og melk. Elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter hvis du har kjøkkenmaskin. Jeg eltet for hånd, men får ønske meg en kjøkkenmaskin etterhvert 🙂
Underveis i eltingen tilsettes 1 egg. Justér om nødvendig med mer mel – hos meg ble dette nødvendig.
La deigen heve under plast og kjøkkenklede til dobbel størrelse.
Bak ut og form til ca 12 rundstykker, se hva du får plass til i formen. Min form var 25×35. Bruk bakepapir under. Jeg lagde snitt på rundstykkene med kniv i annenhver rekke.
Sett ovnen på 225 grader. 
La dem etterheve i minst 15 minutter. Pensle med egg og strø over noe du liker. Jeg brukte valmuefrø og solsikkefrø denne gang 🙂
Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter – 20min. La de heller stå par min over enn for lite, ettersom de trenger litt mer tid når de er så tettpakka som i denne type form jeg brukte.
Avkjøl på rist. Superduperdigg!


Hana Alendar • 28. oktober 2019


Previous Post

Next Post