Når en dør lukkes åpnes en annen – bokstavelig talt

Kjære bloggen

Kjenner litt på samvittigheten av ikke å ha postet så mye her i det siste. Jeg ser det er jevnlig besøkende her inne, noe jeg setter veldig stor pris på! Kjenner at det er krevende til tider å følge opp alle de sosiale mediene mine. Uansett hvor høyt jeg verdsetter de, krever det en del innsats bak. Jeg har ikke hatt bloggen så lenge – så bruker den mest når det er noe litt mer omfattende jeg skal formidle eller noe som krever mer bilder og tekst 🙂

Det jeg skal fortelle nedenfor er noe jeg har gledet meg til veldig lenge….. og det hele startet med at:

i høst solgte min samboer Stian huset sitt og flyttet inn til meg på stasjonen. Det er dumt å sitte på to boliger tenkte vi. Hvorfor flyttet ikke jeg bare inn til han, ettersom han allerede eide et hus er det mange som lurer? JO- vi har også vært innom den tanken, men begge har blitt enige om at vi kunne tenkt oss noe som ble fullstendig vårt prosjekt fra bunnen av. Som dere vet så er jeg jo genuint interessert i interiør og forsåvidt eksteriør, en interesse vi begge deler, og huset til Stian var allerede nokså oppusset, så vi tenkte at hvis vi skal begynne å pusse på noe mer nå, kan vi like gjerne begynne på noe som er gammelt eller begynne helt på nytt – med å bygge.

«Det er jo ikke noe stress, og vi bare tar det som det kommer»…. kan jo gå langt tid før det dukker opp noe vi har lyst på…. Det var også et ønske fra oss begge at vi ikke hadde lyst inn i noe nytt/gammelt boligfelt, men helst litt utenfor. Private tomter i Lillehammer området er jo ikke å oppdrive – så ja, dette kunne ta sin tid.

Par uker før vi reiser til Spania i høst blir det lagt ut en enebolig, et gammelt hus fra 1937, tenk, neste hundre år gammelt, til salgs. Perfekt beliggenhet, perfekt tomt, huset var kjempesjarmerende med masse potensiale – men håpet var minimalt.

Vi bestemmer oss for likevel for å dra på visning. Verdens skjønneste, eldre dame viser seg å bo på denne idylliske plassen i det mørke trehuset i skogen omringet av trær, busker, planter, blomster og utsikt. Vi fikk lov til å komme på privatvisning – så her fikk vi en gyllen mulighet for en litt mer personlig omvisning. Huset er som sagt fra 1937, oppusset på 80-tallet. Fin romi-nndeling, koselig innredet, perfekt beliggenhet for oss og en hage/utsikt som vi bare ikke hadde sett ute for salg noe sted på lenge.

Huset lå i utgangspunktet over vårt budsjett så vi hadde egentlig litt vondt av å vite at dette egentlig aldri kunne bli vårt, men klarte ikke å la være å besøke stedet.  Siden jeg i tillegg jobber som interiørstylist for Privatmegleren er jeg veldig mye rundt i forskjellige hjem, og jeg hadde enda ikke vært i noe som kunne være aktuelt for oss, eller på et sted hvor jeg følte at dette kunne vært vårt hjem. Denne følelsen fikk jeg nemlig i dette huset i Gamlevegen. En god dyp følelse av trygghet, ro og jeg kunne til og med kjenne hårene på armene reise seg – en type følelse jeg ikke hadde trudd skulle dukke opp. Dette huset kom til å bli vanskelig å glemme.

Etter Spania turen og to uker fram i tid, ligger fortsatt huset ute til salgs. Hvem vil vel ikke ha en slik idyll? Skog, fugler, tursti rett utenfor hagen, blomster, beliggenheten, utsikten over Mjøsa…… jo, de som ikke orker å kaste seg ut i et slikt oppussingsprosjekt…

For å korte ned på historien som endte lykkelig – noe jeg hele tiden tenker var meningen, klarte vi å få til en avtale og VI KJØPTE HUSET! Dette var en lengre prosess som foregikk over flere uker, med både megler, selger, andre budgivere og oss. Super nervepirrende og helt spesielt for oss som aldri har gjort noe slik før. DERE — VI er LYKKELIGE huseiere!! Et hus vi har veldig store planer for. I går hadde vi besøk av arkitekt og snekkerlag. Disse nøye utplukket og vi håper dette er kun starten på et spennende eventyr jeg håper DU vil følge!!

Viser litt bilder av huset – bildene er tatt av boligfotograf sommer 2017. Håper sånn dere vil like det, se potensialet i det og følge prosessen i lag med oss. Vi har tenkt helhetlig oppussing med fasade endring –  så store ting skal skje! <3

Og du: hvis du kommer på et navn du syns passer huset, hadde vi blitt så takknemlig for innspill. Skriv så gjerne i kommentarfeltet nedenfor:

huset

huset1

huset4

huset5

huset6

huset9

Jeg har så lyst til å fortelle dere ALT vi har tenkt ut, på, om, rundt osv men jeg tenker jeg må porsjonere det ut litt. I neste innlegg viser jeg bilder fra hvordan det ser ut fra innsiden.

PS: vi har overtatt huset allerede og er i gang med oppussingen, men vi vil fortsette å bo på min gamle togstasjon fram til prosjektet er ferdig.

Enda en ny start  og enda en ny dør er åpnet; man vet aldri hvilken retning livet tar. Grip det og ta sjanser <3

Håper du liker huset og innlegget og legger igjen en kommentar under.

Stor klem fra meg

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

Hana Alendar • 7. november 2018


Previous Post

Next Post