Velkommen inn i GamleHuset kjære deg

Altså, så innmari gøy at så mange har vært innom bloggen å vært nysgjerrige på prosjektet vårt 🙂 Har mottatt mailer og meldinger inne på instagram som virkelig varmer og ikke minst gir mot til å gå på et slikt prosjekt 🙂

Nå har vi lyst til å åpne dørene og ta dere med inn i Gamle-huset. Veien der vi skal bo heter Gamlevegen, så kanskje det bare skal hete GamleHuset til det blir restaurert og oppgradert. Gjort om til vårt eget <3

Bildene er tatt av en bolig fotograf som heter Lars Marius Bækkevold.

huset11

Først kommer man inn til en liten gang som er før denne store entreen. Den har vi ikke bilder av, men fra den gangen fører til en liten do som er ca 2m2… Denne hallen liker vi godt og kommer nok til å beholde den slik den er, men slå den sammen med den bitte lille gangen slik at det blir en helhet.

huset10

Øverst til høyre på dette bilde ser dere døra som fører til den lille gangen og doen nevnt på forrige bilde. Døra på venstre side fra den store hallen er inngangsdøra til kjøkkenet som er på bildet over. Sprek farge –  kjøkkenet er nok malt med tiden. Dama som bodde her var nok veldig glad i å bruke farger, det er så gøy å se.

huset21

huset23

Sett fra kjøkkenet mot spisestue.

huset22

Nedenfor kommer selve spisestuen:

huset24

huset17

Selve spisestuen sett fra tv stuen

huset16

Sett fra spisestuen kommer så tv stuen. Den er et utstikk, som dere kan se på de utvendige bildene på forrige innlegg eller i tegningen av prospektet litt lenger ned 🙂

huset18

Sett fra tv stuen og inn til spisestuen. Se på den fine gamle ovnen da. Fant ikke noe årstall på den da. Denne byttes nok ut med en moderne peis innsats med tre glassvinduer.

huset19

Tv stuen sett fra spisestuen og ned mot peisestua

Fra tv stuen går man tre trinn ned i favoritt rommet, mitt hvertfall…. selve peisstuen:

huset13

Alltod drømt om åpen ild- og endelig får jeg det! Spesiell type kos og varme som ikke kan måle seg med noe annet. Fyre for kråka som vi si 😉 Vi tenker som sagt å sette inn en tre sidig peise innsats også mellom spisestue og kjøkken, så dette blir ikke det eneste ildstedet.

huset14

huset15

Et par bilder til fra peisestua. Bilde ovenfor er sett fra peisestua og opp til tv stua.

Så kommer vi til rommet bak peisestua, som er et soverom med bad, men det trer man inn i gjennom den store hallen.

huset30

Badet som er inni dette rommet ser slik ut:

huset27

Bad med egen liten dusj krok.

Plantegning 1etg:

172_1905285913

Det jeg ikke har bilder av er walk-inn rommet som er på soverommet nede + det lille vaskerommet som man trer inn fra hallen.

Så kommer vi til andre etg som består av et bad, en do, og tre/fire soverom/kontor:

huset29

Dette soverommet har en FANTASTISK utsikt over Mjøsa. Helt nydelig. Skal vise dere en dag det er klart og fint vær og vi er der på dagtid 🙂

huset31

Soverom/kontor nr2 på bilde ovenfor. Fra dette gule rommet går man inn i ett bitte lite rom som da er rommet i utstikket rett ovenfor tv stua nede.

huset32

Så koselig med plass bygd seng! 🙂

huset33

Siste soverommet også utsikt mot Mjøsa/sør.

Nedenfor er det bilde av den lille doen i denne etg.

huset25

Også kommer badet, heller ikke noe stort.

huset28

172_771657458

Huset er 210m2 stort, også kommer en stor kjeller i tillegg. Denne blir ikke prioritert men vi har nok lagt planer for denne også.

JA, vakke dette spennende dere 😀 Masse rom og masse å ta tak i om man ønsker en oppgradering. Vi er allerede godt i gang og er å huset omtrent hver eneste dag. River både bad, vegger og tak innvendig. Har leid inn konteiner som har dagspris, så er bare å brette opp ermene å stå på. Blir stort sett mye raske middager i en slik prosess, men gjelder å få i seg mat raskt, men mat som gir energi. Den første investeringa blir nå å kjøpe seg en micro slik at vi kan få fortgang i denne prosessen – tid er penger, hehe 😉 En micro som da selvfølgelig blir med oss videre. Blir så innmari glad for å høre tilbakemeldinger, innspill, eller om du i det hele tatt syns dette er spennende å følge med på 🙂

Nå er det straks av gårde å brette opp erma, gleder meg!!!!  GOD TIRSDAG 🙂

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

 

 

Hana Alendar • 13. november 2018


Previous Post

Next Post