Oppussingen har startet – 1etg

Heisann

Har virkelig ikke hatt tid til å oppdatere bloggen, selv om ønsket har vært der 🙂 Hver dag etter jobb drar vi direkte til GamleHuset og jobber til seint på kveld. Nå er det ca tre uker siden vi overtok, og skal si deg vi har vært ivrige 🙂

Hadde delte tanker om denne prosessen med riving. Vi bestemte oss for like så greit å pusse opp ordentlig – ned til husets skjellet, enn å kun pusse opp på overflaten. Mye grunnet ny EL hvor vi ønsker så klart skjulte ledninger, oppdatert belysning, gulvvarme og ikke minst nye rør. Stian er jo rørlegger, så alt her blir nytt 🙂

Det er en veldig lærerik prosess, og selv om jeg har vært med å bygge et hus før, så er det fortsatt mye nytt i det gamle huset som ble gjort på gamlemåten. Huset er i veldig god stand, noe som tyder på bra vedlikehold av forrige eiere. Vi har ennå ikke funnet noe råte eller lignende – som fører til en stor ekstrakostnad for oss. Det gleder oss veldig.

Det vi hittil har gjort på knapt tre uker er følgende: revet flere lag av både tak og vegger i alle rom, revet to bad og to toalett og delvis et kjøkken, samt en mur. Føler det noen ganger stikker litt i hjertet å rive noe noen har brukt så mange år på å bygge opp – men det er vel det som må til i en slik prosess. Slik vil det vel også være når nestemann tar over etter oss 🙂

Denne tv stua som så slik ut:

huset16

Ser nå slik ut:

image1

I taket ser dere årstall 1937. Vi har revet det som lå oppå og fikk tilbake litt høyde her. Siden huset har en liten svai i takene i første etg kommer vi ikke til å kle takene i gips, men i strekk-tak. Super løsning som ser ut som gips. Kan fåes i hel-blank, supermatt og i farger. Man klarer ikke å se forskjell så godt på gips og strekk tak. Vi tenker derimot gips og treverk på stort sett alle overflater i hele huset. Strekk tak koster ikke så veldig mye mer enn hvis man tenker man skulle lagt gips, pusset, sparklet og malt. Så en veldig genial løsning og man sparer endel timer på elektriker akkurat her.  Dette rommet vil vi bruke som spisestue og ikke tv stue 🙂

image2

Peisestua ser omtrent hel lik ut. Her har vi kun fjerner det gamle gulvet. Peisen skal moderniseres og her ønsker vi oss betonggulv.

huset30

Dette soverommet med bad var til høyre (innenfor) peis stua. Her har vi åpnet opp, og dette skal bli vår tv stue. Altså vil det gå en trapp fra spisestue ned til peisestua og fra peisestua opp til tv stua. Denne døren dere ser bak kommoden, som har speil, har tidligere vært et walk-inn closet, her tetter vi igjen og kommer til å ha et teknisk rom, slik at vi kan ha skjulte ledninger og resten som tilhører tv´n. ELSKER alle skjulte ledninger og duppeditter forbundet med tv, hehe 😀 Det tekniske rommet vil ha inngang fra gangen.

image3

image1 2Slik ser dette ut nå , sett fra peisestua og opp til tv stua.

Nedenfor ser dere bilder underveis i rivingen.

image2 4

image1 4

Jepp, man får muskler av dette også 😉 Men veldig herlig følelse å ha bidratt så mye selv i en prosess!

huset21

huset17

Så er det kjøkkenet og spisestua som var slik som bildet ovenfor viser, til å bli slik:

image2 2

Bildet tatt fra kjøkkenet mot den gamle spisestua. Vi vil bruke hele denne plassen dere ser her som kjøkken. Vinduene på venstre side samt rett fram vil forstørres så vi får ordentlig fram den fantastiske utsikten vår og veranda døren blir flyttet til spisestua dere ser helt innerst på høyre side. Der dere på bildet ovenfor ser kjøkken innredning vil det bli et toalett.  Kjøkkenet vil også ha et rom innenfor seg (bak seg) som blir ca litt over 1m dypt og 3,5m langt til oppbevaring av tørrvarer, kjeler, micro, ekstra kjøleskap osv. Dette for å avlaste plass på kjøkkenet – da vi kun ønsker oss under skap 🙂 Vanskelig å forklare alt, men dere vil skjønne litt mer når vi kommer så langt.

Gangen som det er bilde av nedenfor beholder vi stort sett som den er. Her river vi såklart panelet og skapene. Døren på venstre hånd går inn til kjøkkenet, den vil vi fjerne. Der døren står pr i dag og det plass bygde skapet bortenfor, der vil det bli garderobe med sitteplass er tanken. Vi har tatt av gelenderet men håper å få modernisert trappen samt ordne den slik at den blir litt brattere da det er nokså lavt fra taket og ned til midt på trappen. Er du over 175cm må du bøye deg – dette er svært upraktisk 🙂huset11

Tiden flyr og jeg skal straks på oppdrag – men jammen rakk jeg å få ned noen ord. For dere som kjenner meg veit jo jeg er innmari glad i å skravle 😀 Også skriver jeg akkurat slik jeg snakker har jeg fått tilbakemelding på <3

Neste gang skal jeg vise dere 2.etg. Den er også nokså ribbet. Gjenstår kun et soverom som vi skal gå på i deg.

Håper du syns det er litt spennende å følge med på vårt framtidige hus og dagens prosjekt. Blir veldig glad for ALLE kommentarer dere legger igjen.

Ha en god tirsdag – veldig stor klem fra Hana <3

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

 

Hana Alendar • 27. november 2018


Previous Post

Next Post