2.etg – strippet

SÅ gøy at så mange er innom å leser på bloggen! Jeg kan se antallet som har vært innom <3 Det er super-stas 🙂

Andre etasjen består kun av soverom og bad. I utgangspunktet såg denne slik ut:

172_771657458

Jeg setter den opp ned, men det er slik det blir riktig hvis man ser ovenfra og ned i hallen i første etg. Man kommer opp den trappen jeg viste dere sist, som da er nederst til venstre på tegningen.

På venstre hånd får man bad og toalett som så slik ut:

huset28

huset25

Disse er nå slått sammen og blir ett. Selve badet blir ikke stort, kanskje 6m2, så desto viktigere å utnytte det godt. Vi kunne alltids utvidet badet litt med å ta av soverommet innenfor men føler ikke dette ville blitt så mye bedre løsning. Badet ville bare blitt lengre, men fortsatt like smalt.

Denne sonen ser slik ut nå:

image2 6

Som i en skrekkfilm!! Her har vi fjernet par lag med gulv (både vinyl og gammelt tre-gulv), og strippet veggene. Under gulvene er det flis som isolasjon. Over hele 2.etg.

Første dør til venstre på bilde ser dere inngangen som er- og blir til badet. Mens inngang nr to som var til toalett, blir stengt.

Et lite glimt av badet i dagens tilstand:

image1 5

Rett fram på bilde, grønn dør, er soverom nr 1, så til høyre for den døren er det inn til soverom nr2, og gjennom soverom nr 2 kan man gå inn til soverom nr 3og4 (ser det lettere på plantegningen).

Slik så hoved soverommet ut før vi startet:

huset29

Det ser slik ut nå:

image3 4

image2 5

De veggene dere ser forblir – disse er isolert på innsiden med Glava. Det blir 10cm isolasjon på utsiden av veggene også som skal fores på – siden vi også skal skifte utvendig kledning.

Hvis man snur seg fra de vinduene fra hoved soverommet, går det en dør inn til neste soverom (første dør til høyre når man kommer opp trappa). Dette rommet har et lite rom innenfor seg. Altså når man står i dette rommet ser man direkte på dette lille rommet med vindu. Da vi åpna veggene fant vi også ut at det har vært et vindu til her for lenge siden (hullet i veggen).

image1 6

Disse rommene så slik ut:

huset31

På venstre side før kommoden på bilde over, er døra til hovedsoverommet. Så kommer man inn til dette gule rommet, så inn på det lille blå rommet. Det lille blå rommet:

huset32vil bli en walk inn closet fra hovedsoverommet. Det gule rommet vil bli et gjesterom/kontor med utgang til takterrase.  Her skal vi gjøre litt om på veggene for å få til denne direkte forbindelsen mellom hoved soverommet og walk inn (blå rommet).

Siste rommet, som er dette:

huset33

blir også et gjesterom 🙂

I dag, torsdag eller ila i morgen kommer sugebilen å skal ta med seg all flisa som er i gulvene. Da kan vi starte å bygge opp igjen huset. I går hadde vi et veldig hyggelig møte på Montér Lillehammer og de er klare for å bistå oss i prosessen med å bygge opp igjen et hjem! Er så fantastisk når man møter mennesker som ser muligheter, heier, støtter og bistår på veien.

Vi er veldig klar over hvor mye jobb, slit, penger og tid dette krever, men dette er noe vi selv ønsket sterkt. Hittil har vi syns det har vært veldig gøy og lærerikt. Så klart nokså fysisk krevende

—>  image1 7

men, det er god trening og samtidig en prosess som må til, og som går over 🙂 Vi har også fått hjelp av venner til rydding av plank, noe vi setter veldig stor pris på. Å jobbe i lag er mye mer gøy enn å jobbe alene <3

Ellers jobber jeg og Stian veldig godt sammen. Han er flink til å lære bort og jeg elsker å ta tak. God kommunikasjon er det viktigste verktøyet her! Vi er også nokså flinke til å kose oss mellom slagene. Alltid noe bakst, kaffe og godsaker på kjøkkenbenken 🙂

image1 8

Dårlige mobil bilder men Fjordland redder liv. Luksus med Brimi kjøttkaker, de syns jeg virkelig imponerte. Spørs om jeg ikke må sende en mail til Fjordland om litt bygge-spons ;-D Hehe.

Ha en super dag da dere! Hyggelig du vil følge 🙂 Ute snør det og jeg sitter under pleddet med kaffen på bordet og te-lysene tent. Ute snør det. Etterhvert skal jeg i butikken og møte litt hyggelige folk og selge til maling.

God torsdag

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

 

 

 

Hana Alendar • 29. november 2018


Previous Post

Next Post