Fra flis til spongulv

Onsdag – og midt i uka.

Som dagene flyr av sted. Timeplanen vår på kveldstid er fosåvidt nokså booka ett år fram i tid 😉 Et slik arbeid krever innsats, og ikke minst planlegging. Er endel ting vi må undersøke, forhøre, bekrefte, sammenligne, rådgi oss med osv. Vi kjenner mange dyktige fagfolk heldigvis så vi får mye god rådgiving der. Likevel må man i møter, samkjøre, bestille og ikke minst søke. I og med at vi gjør så mye som vi gjør må vi søke til kommune om lov. Vi har leid inn dyktige fagfolk til å hjelpe oss med dette – Arkitekten Ørjan Farstad med sine medhjelpere, fra Arkitektkontoret LPO. Men det er en prosess vi må gjennom og som skal til 🙂

Det vi i mellomtiden kan gjøre er egeninnsats. Siden sist så har det vært en fra Miljøteknikk på besøk og sugd ut all flisa som var brukt som isolasjon i gulvene i andre etg som dere såg bilder av på forrige innlegg.

Da dette var gjort ble resultatet slik;

Stubbloft

Planken her måtte så fjernes – og det var sykt mye. Under disse lå det dobbelt så mye under. Støvet veldig da det også var litt leire imellom visse plasser. Det var helt sykt godt å bli kvitt.

Fjerne stubbloft

Uten stubbloft

Uten stubbloft – lett å luftig. Klart for avretting og isolasjon. Siden huset er såpass gammelt var det så klart høydeforskjeller fra rom til rom. Ønsker man flytende gulv som går gjennom andre etg må man forhøye gulvende der det tregs slik at alt kommer på samme høyde nivå. Det er jo en jobb i seg selv. Det laveste punktet var her, på vårt soverom. Her ville vi samtidig avstive gulvet så vi brukte 2×8 bjelker vi skrudde ved siden av disse dere ser på bildet over. Med hjelp av laser stiller man disse i riktig høyde og legger de inntil de nåværende bjelkene og skrur det hele sammen – slik at det kommer på samme høyde som det høyeste gulv-punktet. Altså alt blir lik høyde. På denne måten slipper man dør-terskler. Vi har forsøkt så godt vi kan men fra gangen og inn i hovedsoverommet vil det være en liten høydeforskjell på kanskje 2-3cm, men det klarer vi å leve med. Nok til at robotstøvsugeren mestrer det 😉

Det var kun i det største rommet at vi trengte å avstive, mens resten av rommene rettes gulvene ut på denne måten som bilde viser under. Man skjærer 2×4 bjelker i ulike tykkelser på langs, alt ettersom hvor mye høyde som mangler for at det skal bli rett, og legger på nåværnde bjelker.

Bildet er fra gangen.

rettingavgulv

Når alle gulv er målt opp og rettet ut, begynner man å isloere. Glava eller Rockwool er det store temaet har jeg skjønt. Fordeler med begge, men valget ble Glava.

Isolason

Mål, skjær og dytt på plass. Egentlig veldig enkelt så lenge man er nøye og tetter godt spesielt mot yttervegg. Bruk støvmaske!

Leggesponpåisolasjon

Her ser dere spongulvet som legges oppå isolasjonen. Juhuu det begynner å lukte nytt 😉 Deilig å få bort den gamle- lukta som spesielt kom fram da stubbloftet kom fram.  Disse sponplatene må da måles, kappes, limes og skrus. Lime godt både på bjelke under, samt i skjøtene på sponplata og skru deretter. Imens man driver med dette må man hele tiden huske på not og fjær fordi platene har et låsesystem så dette må legges opp riktig. Hvis du nå sitter å tenker at Stian sitter ved siden av å dikterer tar du grundig feil 😀 Jeg og Stian jobber alltid sammen og fordeler arbeidet slik at jeg deltar like mye. Han er veldig handy og dyktig og gjør prosessen mye lettere, så JA, jeg har lært masse masse. Kjenner det er en stor fordel for meg som driver med interiør og hus til daglig, å få en slik dybde i hvordan det hele er satt sammen!

Spongulvferdig

Spongulv ferdig i hovedsoverom.

gangmedspon

Ja vi har trua 😉 Det var så langt vi har kommet. Altså gjort ferdig hovedsoverom, gang og er nå halvveis på rommet inn til høyre fra gangen når man kommer opp trappa. Vi hadde arkitekten på besøk i dag da vi har søkt litt hjelp ifht både søknader men også vinduer. Han hadde veldig trua!! Det er veldig gøy å høre og gir motivasjon til tiden framover.

Straks på vei ut døra for å fortsette litt mer…

GOD KVELD <3

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

Hana Alendar • 5. desember 2018


Previous Post

Next Post