Så langt har vi kommet etter juleferien

Kjære leser,

er så hyggelig du kikker innom. Det er kanskje ikke de vakreste bildene og kanskje ikke den morsomste prosessen vi er i ved oppussingen nå. Mye grovt arbeid og skittene hender (og bilder). MEN, dette er en del av prosessen og ikke minst endel av det å pusse opp gammelt. Jeg personlig setter veldig pris på blogger og har vært å lest endel inne på Byggebolig,no som er en fin og oversiktlig tråd hvor man deler erfaringer, bilder og man kan få med seg mange gode råd. Håper uansett at noen andre som også pusser opp eller har planer om å pusse opp vil ha nytte av å skrolle gjennom bloggen min 🙂

Siden det blir så tidlig mørkt har det ikke vært så lett å ta gode bilder. Drasser heller ikke med meg kamera til GamleHuset, så det får bli med mobil-kamera kvalitet 🙂

Like før jul hold vi på med å plaste veggene for å få de tette. Deretter lekte ut alle vegger og tak. Siden huset er gammelt var det nokså mye skeivhet her, både på vegger og tak. Opptil hele 7cm fra høydeforskjell i taket. Altså har huset sunket litt med tiden. Dette må da rettes opp med lektene ve bruk av laser, lekter og skruer.

image1 9

På bilde over ser dere at vi har plastet veggene. Så startet vi med å legge bunnsvill og toppsvill (plankene langs veggen som en ramme) for så kunne lekte ut veggene. Årsaken til at man lekter ut er jo for både å rette ut, for å få mer isolasjon i ytterveggene og for at elektriker skal kunne strekke kabler rundt om på veggene og i taket.

image2 7

Veggen dere ser med gammel isolasjon over er på hovedsoverommet og dette vil bli veggen hvor sengegavelen skal stå inntil. Den gamle isolasjon bytter vi så klart ut og fyller ellers tomrom med isolasjon.

image1 11

døren dere ser til venstre på bilde over har vi tettet igjen, også har vi åpnet opp og laget en liten «gang» som skal gå fra hovedsoverom til walk-inn closet. Vinduet dere ser helt til høyre på bilde tettes igjen 🙂 Vi tror rommet som vi lager som walk-inn closet engang har vært en kald type veranda. For i selve rommet er det jo utvendig gammel kledning og siden det også er et vindu slik mellom to rom kan det tyde på dette. Alle byggmaterialer er fra Monter Lillehammer – med super service fra selveste daglig lederen Stig Børresen! Super positiv og støttende til både planer og løsninger 🙂 Anbefales!

image3 6

Slik ser det da ut fra hovedsoverom og inn til den lille gangen som da fører til walk-inn på venstre side. Litt usikre på om vi skal ha sånn utenpåliggende dør inn til walk-inn:

Image

(Bildet fra Pinterest)

eller kun ha en åpning der. Litt usikker på hvor mye man ser inn. Vil anta at det kommer ikke til å se strøkent ut i det klesskapet stadig, så mulig vi må ha en dør 😉

Vi har da før jul rukket å å plaste og lekte alle rom bortsett fra walk-inn. Ventet med dette rommet siden vi var litt usikre på hvordan fasaden ville påvirke målene her. Men nå vet vi at dette rommet forblir slik det er i dimensjon så da kan vi gjøre dette ferdig også. Ytterveggene med vindu har vi heller ikke lektet ferdig siden vi fortsatt er litt usikre på vinduenes mål, men etter møte med arkitekten denne uken har vi nok dette klart snart også.

Så kom jula. Vi hadde en super rolig jul. Bare slappa av i morgenkåpa til laaaangt på dag. Film, vin, venner, brettspill, familie, fester, god mat og masse kjærestetid. Helt nydelig til å hente inn igjen kreftene på.

Etter nyttår hadde vi tenkt at vi snart må gjøre klart teknisk rom for elektrikeren sin del. Teknisk rom blir da i kjelleren sammen med vaskerom, pc-rom/kontor og en liten kino om vi får til 🙂 det er ihvertfall lov å drømme og ha mål.

Fredag 4.januar starta vi med å pigge kjelleren. 50m2 kjeller. Og det ballet på seg til at vi pigget det hele, ikke bare til teknisk rom. Vi leide heldigvis transportbånd fra Ramirent Lillehammer – og det var SÅ verdt hver eneste krone (1800kr for en helg, fredag ettermiddag til mandag morgen). Tenk å bære 12m3 betong, brus og jord bøtte for bøtte… :-/ Det er sinnsykt tungt og man ville brukt hvertfall dobbelt så langt tid med å bære ut bøtte for bøtte.

Slik foregikk prosessen i kjelleren:

image2 10

Å pigge var gøy jobb. Var jobben etterpå det som ikke fult er så gøy, men veldig effektiv hvis du vil trene littmye 😀

Jaddaaaa…. ser ut som en bunkers i Afghanistan…

image1 13

image3 9

Transportbånd ut trappa og opp fra kjelleren. Kan stå til våren siden vi likevel skal grave opp å drenere rundt huset blir det kaos der oppe. Bruker det som fyllmasse til å rette ut hagen litt også 🙂

image4 2

Naboen kom med traktor og dyttet unna det som hopet seg opp foran inngangen til kjelleren. SNILT!

image2 12

Heldige med været!

image1 14

Kos ved bålpanna utenfor 🙂

image2 11

Og til slutt – YES vi kom i mål. Veldig stolte og nokså slitne men vi klarte det på 2,5 dager. Omtrent 12m3 jord, grus og betong var båret ut. Med 3 hjelpere klarte vi det på en helg. Hadde nok aldri klart det så raskt uten dem, så vi er utrolig takknemlig for det 🙂 Det betyr så mye mer enn de tror!

I går kveld fikk min flinke rørlegger også lagt opp rør. Nede i kjelleren er det som sagt planlagt vaskerom, teknisk rom, datarom/kontor, film/kino rom og en (mini)bar 🙂

Dere skal få se litt mer ferdige plan teginger neste gang.

image1

I morgen kommer det en lastebil med Leca kuler, isopor, armeringsnett og diverse som skal inn i kjelleren og vi starter med å bygge den opp igjen. Ny spennende og lærerik prosess (hvertfall for min del 🙂

Riktig god kveld og koselig du kikker innom

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

Hana Alendar • 9. januar 2019


Previous Post

Next Post