En liten stund siden sist

Hei sommer

Eller…. ja det er sommer i følge kalenderen. Følte sommeren var i april. Sommeren var i påska. Men det er allerede juni og det beste med den er at alle de fine, ville blomstene popper opp langs veiene og man kan forsyne seg ubegrenset. Slik klarer man også å skape en mental sommer innendørs og det hjelper jo mye på 🙂

blomstred

blomster red 1

Som mange også har sett gjennom sosiale medier er vi i gang igjen med huset. Denne gangen utvendig. Vi har en plan om å få drenert rundt huset og isolert kjelleren. Dette er noe av det jeg har gruet meg mest til kanskje. At det skal komme gravemaskin å herpe den fine hagen som var! Ragnhild som bodde der før oss var veldig flink med planter og blomster så er vondt å tenke på at endel av dette må bort. For ikke å snakke om de FINE gamle epletrærne – dette gjør meg så vondt. Likevel forsøker vi å bevare det som går ann å bevare, men noe kan få etterskader fordi det er tunge last som skal forbi. Heldigvis kan vi plante litt nytt også, tilpasset huset etterhvert, for det er mer enn nok som står på ønskelisten 🙂

Vi har i disse dager tegnet et lite tilbygg på huset – tanken er å leie ut en liten hybel på ca 42m2. Håper kommunen er greiere med oss i denne omgang. Stian er nokså flink til å tegne bygninger, så han har fått denne oppgaven! Det er vanskeligere å tegne i 3D enn man tror 😀

image1 2

Kanskje ikke så lett for dere å visualisere ved å se på disse tegninger, men vi har en plan vi tenker blir bra 😉 Det lille tilbygget kommer ved innkjørselen til huset, slik at utleiedelen ikke blir så merkbar for oss som skal bo der. Den blir ved nordre del av huset. Den skal bygges inntil vår stue og spisestue som allerede er et tilbygg fra 80 tallet. Denne delen blir som dere ser helt til vestre på bildet litt hører i takhøyden enn tilbygget vårt – og dette fordi vi tenker at det kan fungere som en ly – rekkverk for vår takterrasse. På denne takterrasen vil det være sol midtsommers til langt på kveld, typ kl 23. Her tenker vi også med tiden å lage en utepeis / grill siden pipa fra peisestua allerede er på denne delen 🙂 Huset helhetlig blir noe lengre, men med den kledningen vi tenker vil det passe – det vil bli som et lite tun føler jeg.

Her er bilder av første tiltak i prosessen ute. Her har vi fått tilkjørt flere lass med masse som måtte til for at lastebilen skulle komme fram til den delen hvor man skulle starte gravingen.

Drenering

gravemaskin

Drenering1

Ja du skjønner kanskje hvorfor jeg kviet meg til dette? *finnerikkehylegrinetegn*

Men ja, prøver å tenke som graveren så positivt sa *det bare er litt brunt å stygt nå, også sår man noen frø, så regner det litt, så vips er det like fint igjen til neste år*, haha! Flinke & trivelige folk hos Morten Kval As 😀 Liker når jeg kan ha en tett dialog med mine arbeider som forsøker å lytte til kundens ønsker. Det letteste er vel å ta maskina å meie alt –  men det tar veldig langt tid å få tilbake mange av de vekstene der, så syns det er viktig med god kommunikasjon her.

Som dere ser brukte de en dag på å grave rundt huset – ca 1,5m dypt. Jeg å Stian gikk på å borre hull inn til teknisk rom fra kjeller for å legge opp det som skal av rør inn til kjeller. Fy søren for en tjukk mur… Helt sykt – men det gikk til slutt. Deretter la vi opp drenering i kanalene samt et annet rør jeg er usikker på hva er, men tror det var rør som skal gå fra taknedløpet 🙂 Deretter isolerte vi veggen med Jacko Foam isolasjonsplater, og festet de med Fischer plugger, samt fuget alle skøyter med TEC7 og byggskum. Ideelt sett burde det vært platon på utsiden men det har lite for seg siden vi ikke kommer til på to sider av huset. Vi blir da nødt til å ta ekstra tiltak fra innsiden av kjelleren istedet.

Isolering kjeller ute

Yes – this is what it looks like. Vi dreiv på i hele kveld og det regna og vi var sultne, men hadde som mål å bli ferdige slik at graveren kunne tette det hele dagen etter.

IMG_9004

Lærte masse masse her. Bruke betongborr, panke plugger, fuge og ikke minst skøyte rør! Stian setter meg i jobb – og vil du ikke så SKAL du lære, haha. GØY!!!

Pr nå driver de å tetter igjen grøftene. Så må vi kjøre hoppetussa for å komprimere jorda igjen, slik at vi kan sette opp stillas – for det kommer nemlig i morgen.

Stillaset skal opp, så skal vi på sommerfest på kvelden. Det gleder vi oss til – vin, musikk, venner, grill og kjærestetid!

Har vært mye for oss begge med både jobb og etterpåjobb med GamleHuset de siste par ukene. Og selv om det er gøy blir man likevel sliten. Siden taket er gammel skifer er det noen som kommer for å hente det og bruke det på et bygg litt lenger opp i Gudbrandsdalen – veldig glad noen kan gjenbruke dette 🙂 Fantastisk! Nå skjer det mye store endringer framover så håper du syns det er gøy å lese selv om det blir litt mye tekst iblant. Forsøker å ta bilder underveis men har ikke noe godt mobilkamera så blir litt diverse kvalitet.

Ønsker deg en strålende fin helg & koselig du tittet innom <3

Stor klem fra meg

[contact-form][contact-field label=’Navn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Epost’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Nettsted’ type=’url’/][contact-field label=’Kommentar’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

Hana Alendar • 21. juni 2019


Previous Post

Next Post