Baillikumpesto med parmesan

Alldeles hekta på pesto om dagen! Så smakfullt og kan brukes til å piffe opp enhver kjedelig skive.

Jeg har brukt det på kokte egg på brødskiva, sammen med gulost, på toast i panna og på kyllingpizza. Har spist opp hele krukka jeg laga forrige uke, helt selv. Stian liker denne pestoen best på laks, derfor mer på meg 😀

Ingrediensene er enkle, og også forsåvidt hele oppskriften. Eneste du trenger er en stavmikser.

  • 1 potte frisk basilikum / jeg brukte stor
  • 50g pinjekjerner / en liten pose
  • 1 båt hvitløk
  • ca. 1 dl olivenolje
  • 50 g revet parmesan eller pittelitt mer om du elsker parmesan. Finnes både ferdig raspet og i biter på ferskavarebutikker. Jeg kjøpe ca 100g på CC mat, og da tok jeg en medium sterk. Neste gang går jeg nok for enda en kraftigere smak.
  • ca 1/2 salt
  • ¼ ts pepper
  1. Ta av basilikumbladene og noe stilk, press hvitløk og pinjekjerner og ha alt dette en bolle og begynn å kuse med stavmikser. Du kan også bruke en food-processor.
  2. Tilsett olje i en tynn stråle mens du kjører med stavmikseren.
  3. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper til du syns det er passe digg.

Jeg satte de på små glass jeg kjøpte på Kremmerhuset. Akkurat passe små porsjoner. Holder seg lenge i kjøleskap. Lag gjerne en dobbel porsjon om du elsker pesto.

Her med ciabatta, spinatblader, litt grovrevet parmesan på toppen, salt & pepper og chrispy agurk.

GOD SØNDAG!

Hana Alendar • 6. oktober 2019


Previous Post

Next Post