Saftige kransekakestenger

Hei desember,

og snart jul!

Det er jammen godt å tenke på at det er mange fridager å glede seg til denne måneden. Det fortjener vi vel alle.

Jeg er veldig glad i alt av bakst og i denne runden ble jeg inspirert til å prøve meg på disse gammeldagse kransekake stengene. Forsåvidt super enkle og bestående av kun tre ingredienser, men de krever litt av din tid. Jeg personlig delte opp bakingen med at jeg satt deigen i kjøleskapet til dagen etter – da ble det ikke fullt så stress 🙂

Alt du trenger er:

500g mandler

500g melis (en pakke)

ca 4stk eggehvite

(ca 1,5 kokesjokoladeplater til å smelte i vannbad. Dette er til halvparten av stengene. Resten kan kanskje få melis på).

Oppskiften gir ca 50-60 stk

  1. Skåld halvparten av mandlene.
  2. Å skålde mandler: Kok opp en kjele med vann, og ha i mandler. La dem ligge i 2-3 minutter og skyll dem så i kaldt vann. Klem dem ut av skallet med fingrene. Tørk de med et håndkle og sett de på et stekebrett å tørk de i ovenen på 100grader i en time (over og undervarme) eller la de ligge med et håndkle over seg i ett døgn eller to for å tørke.
  1. Mal skåldede og uskåldede mandler.
Bruk helst en mandelkvern, men foodprosessor kan også brukes. Pass imidlertid på at ikke mandlene blir for varme og skiller ut olje.
  1. Bland inn melis og elt inn eggehviter til en seig, fast deig. Pakk deigen i plastfolie og la den stå kjølig minst et par timer eller til du får tid til å ordne resten. Jeg ventet til dagen etter.
Det beste er å bruke M-egg. Dersom du bruker større egg kan du holde litt igjen på eggehviten, slik at ikke deigen blir for løs.
  1. Trill deigen ut til fingertykke pølser. Skjær pølsene i ca 8 cm lange biter. Legg bitene på bakepapir og stek dem ved 200 °C i ca. 10-12 minutter. Avkjøl stengene på rist.
  2. Smelt kokesjokolade over vannbad og dypp en eller begge endene av kransekakestengene i sjokoladeglasuren. Legg dem på bakepapir til sjokoladen har stivnet. Jeg brukte kokesjokolde men neste år vil jeg prøve med melkesjokolade 😀

Oppbevares i tett boks. Veldig saftige og kjempefine å pakke inn i cellofan, knyte med pyntebånd og gi bort i gave 🙂

Håper  det smaker <3 

Hana Alendar • 6. desember 2019


Previous Post

Next Post