4

Godt NyttÅr – 2020

Godt Nyttår til deg som kikker innom bloggen 🙂 Håper du har hatt en fin jul og fått slappet noen lunde. Personlig var vi nokså flinke og tok pause fra snekringa hele jula, bortsett fra en dag. Vi har vært kjempe sosiale og fått overdose av god mat og drikke. Helt etter planen.

Etter at tekkeren gjorde seg ferdig med takterrassen var det vår tur til å  kunne kle ferdig veggene i 2.etg.

Ikke så lett å se – men tekking er jo svart asfaltbelegg som går fra vegg til gulv og opp og over parapeten. Her må det legges terrassegulv oppå senere. Veldig fin utsikt her, så er veldig glade for valget vi tok om å få til en terrasse her 🙂

Viser dere litt bilder av vinduer og dører vi har satt inn sammen med kledninga:

Som dere ser har vi også fått på takrenner i ettertid.

     

Veggen dere ser over som har blitt ny, er veggen med de to små vinduene i andre etg over tilbygget, og takterrassen er selve taket på tilbygget 🙂

Vannbrett på plass også.

Etter at kledninga var ferdig i 2.etg kunne vi endelig ha på resten av taket også. En sur og vindfull desemberkveld:

Fy søren det var surt – men med fire lag med ull under vinterdressen burde det jaggu gå 😀 Plannja er veldig genialt i måten det er oppbygd på. Alt er laget så det bare er å klipse på. I vårt tilfelle fikk vi for lange plater så vi har måttet kappe hver enkel plate, men det gikk det også. Stigen er på, og pipe beslag fikset. Blikkenslager var å målte opp tidlig på morgenen og etter jobb var den gamle pipa ikledd nytt beslag – snakk om super service GK Rør!

Det som mangler på taket nå er en endeplate – der må vi leie lift for å komme til, samt snø fangere, noe vi tar til våren. Jammen godt å få huset tett. No more lekkasje uansett vær 😀

Apropo, etter det som skjedde i forrige innlegg med vannlekkasje – vi har fått ryddet opp i den biten. Åpnet opp gulvene i peisestue og tv stue og byttet ut det som måtte byttes ut og tørket det som kunne tørkes. Vi har også lektet og isolert taket i tv stua, teknisk rom (rommet ved siden av tv stua) og gangen. Veldig deilig å få ryddet opp her. Det er så og si klart for elektriker i huset nå, men dette avventer vi ettersom vi prioriterer tilbygget / hybelen slik at vi selv kan flytte inn her for så å kunne ferdigstille selve huset 🙂

Selva badet inne starta vi såvidt med, mens vi ventet på at tekkeren skulle bli ferdig med terrassen..

All jobb er verdifull. Badene er revet helt og gammel, litt dårlig bæring er fjernet og erstattet med ny. Siden dette ikke er en prioritet fortsatte vi på arbeidet ute så fort det var klart for det igjen.

De to siste uken har vi drevet ved inngangspartiet – bare fordi vi syns det er morro å ha fått den nye kledninga vi skal bruke der. Det er svart kledning som en brytning til resten, men samtidig tar igjen taket og takrenner. Gulvet tenker vi grått.

Her ser dere himlinga. Veldig vanskelig å gjengi riktig farge på bildene.

Vi hadde da på forhånd festet og laget til slik at vi kunne bygge en benk rett utenfor.

Det var kun bestemt det skulle bli en benk så vi kasta oss litt i det og improviserte. Stian er veldig kreativ og flink med saga, så han styrte skuta her. Vi ville ha et lett uttrykk, og bryte litt med kledninga så vi snekret denne i grå. Samtidig som vi ikke hadde igjen spiler i svart, så da ble det enkelt valg.

Først må jeg si at det var helt hinnsides gøy å bygge noe slik. Bruke saga på nye måter og bare jobbe bit for bit, til man til slutt oppnådde et resultat!

Benken ble kul den og vi var veldig fornøyde med arbeidet, men det var noe som liksom manglet i mitt hode. Noe som gjorde at jeg ikke var på 100%. Måtte være tettheten – at den var så kompakt og ikke så lett i uttrykket som jeg hadde forestilt meg. Stian ser jo litt sånn rart på meg og tenker sitt.. spør hva jeg mener og jeg prøver på best mulig måte å forklare hva jeg liker og hva som kunne vært litt mindre fremhevet…

også sier han: da får vi prøve å beise de fremste bordene i svart slik at de «forsvinner litt». Par dager etterpå var jeg i butikken på Gjøvik og får min gode kollega Erland til å blande en liter med Flügger svart beis til meg. Som sagt, sånn gjort og jeg beiser de fremste bordene.

Hva syns du? 🙂

Slik ser da inngangspartiet ut pr i dag (på bildet er spilene på benken tatt av for beising). Mangler litt kledningsbord på to av sidene oppunder himlinga – så blir det å fortsette bortover hele denne langstrekka nedenfor 😀

På siden mot innkjørselen – der hybelen skal bygges har vi fått lektet ferdig veggen og satt inn vinduer her også:

Det er jammen så lettvint å skrive hva man har gjort, men fy hvor mye som ligger imellom. Måke fram plank, sette opp stillas, rigge til utstyr, måle, kappe, holde, skru osv…

Selv syns vi det går radig framover, men snakker jo med endel mennesker og de forteller de syns det er kjempestor fremgang i forhold til at begge vi er i full jobb og kun får snekret etter arbeidstid og noen ganger i helgene. Uansett får vi ikke gjort mer enn vi får.. vi er kun to hobbysnekkere må man huske på 😀

Ringmuren til hybelen ble jo støpt i høst.

Denne skulle graves fram igjen, isoleres og gjøres klar til å fylles. YES sir!

Da er det bare å brette opp armene å begynne å grave da…

Det er en ting man lærer i en slik prosess; og det er at det nytter ikke si; NÅ? HVORFOR? MÅ JEG?

det er bare å få jobben gjort og ikke tenke så mye over spørsmålene ovenfor. I starten og noen ganger nå dukker de fortsatt opp, men svaret er alltid det sammen, så like greit å ikke bry hjernen så mye dem. Ikke alt er like morro arbeid i en slik prosess, og ofte avgjør dagsformen nettop om man stiller seg de spørsmålene nevnt ovenfor – men man blir stumpet på å stille seg dem etterhvert fordi de må til for et sluttresultat og ingen andre kommer å fullfører dem for deg.

Heldigvis skulle vi ikke grave opp all snøen for hånd – kun rundt i ytterkant slik at vi fikk isolert. Jeistad Entrepenør skulle komme å ta resten med gravemaskina før de fyller nedi med pukk. Så har jeg og Stian (man kan si Stian, men Hana er med) lagt rør / avløp. Stian er rørlegger og sjefen her. Rør er pr dags dato lagt, vi har fått isolert to lag, så plastet/fuktsperre, så det tredje laget med isolasjon.


Klart for at elektriker skal legge opp varmekabler, så støp til uka forhåpentlighvis.

Vi har stått på hver eneste dag i strekk siden jul, så kjenner det var godt å ta en litt tidligere avslutning nå på søndag. Sinnsykt godt å få gjort så mye og ikke minst se fremgangen.

Nå står biff med rødvin på menyen, og en sjokoladefondant til dessert 🙂

Det gledes <3

Fortsatt GOD søndag – og hyggelig du kikker innom vårt univers!

Klem HANA

Hana Alendar • 12. januar 2020


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Ida 12. januar 2020 - 20:29

  Dere er så flinke! Og for et øye for detaljer dere begge to har! Imponert. Blir spennende å se når alt er ferdig 👌

  • Hana Alendar 12. januar 2020 - 23:45

   TUSEN takk for fine ord <3 Ja mye spennende i vente framover 🙂

 2. Anniken 24. januar 2020 - 07:54

  Altså, det blir SÅ fint! Gleder meg skikkelig til å se ferdig reSultat

  • Hana Alendar 4. mars 2020 - 21:52

   TUSEN TAKK 🙂

Comments are closed.