Bakte egg i panne eller porsjon

Så gøy når dere spør om å få oppskrifter – tenker det byr opp til inspirasjon om å prøve seg på noe nytt 🙂

Jeg ELSKER nye oppskrifter og ble inspirert av Jamie Oliver til å prøve meg på denne. Jeg har mange ganger tidligere laget bakte egg i porsjonsformer og det er SYKT digg. Man kan jo variere ingrediensene til det uendelige her også, men vår favoritt er nok med kalkunbacon eller rester av tacokjøtt.

Disse kjekke porsjonsformene bruker jeg til så mye! Fra dipper, til iskrem, desserter og diverse andre ting som f eks bakte egg. De selges i pakker av flere på Jernia og koster rundt en hundrelapp 🙂

Bakte egg i posjonsform:

Sett ovnen på 200 grader over og undervarme. Rasp en liten neve med ost. Skjær bacon (av den type du liker) i små biter og fres i litt smør. Evt ta par ss med tacokjøttdeig-rester og fres de i panna. Deretter bruker du en smørepensel å «dypper» godt i fettet du nettopp har stekt baconet i. Det er evt nå du kan slenge med litt annet i panna – som: småbiter av sopp, paprika, cherrytomat osc. Pensle så porsjonsformene med penselen du nettopp dyppet i panna og smør de i bunnen og litt oppover sidene. Ta en liten klype med ost i bunnen av porsjonsformen og så et lite lag med kjøttet du nettopp freste. Klekk så ett egg oppi. Så litt salt & pepper, strø så ver litt kjøtt og ost igjen på toppen. En rå cherrytomat eller to opp der igjen før du slenger det midt i ovnen i ca 12-15min avhengig av hvor bløtt du liker egget. Om du er usikker på hvor godt stekt det er kan du riste litt på formen mens den er i ovnen å sjekke om eggepolommen disser eller ikke 😀

Superdigg frokost eller kvelds spør du meg!

Så over til den andre versjonen jeg måtte prøve meg på. Forsåvidt samme greie: same shit different package 😉

Her gjelder det å ha en panne som tåler ovnsvarme. Altså kan ikke være plasthåndtak. Her freser man også litt diverse man har lyst å fylle pannen med. Jeg tok det jeg hadde i kjøleskapet: Aspargesbønner, soltørket tomat og kalkunbacon. Freste dette i panna, klekka over fire egg. Kasta på noen terninger med norvegia ost, cheddar ost, salatmix (min favoritt er baby leaf mix, bruker den til alt). Strødde over litt salt og pepper og schmok i ovnen. OBS: ovnen på full guffe, ca 240-250 grader i 8-10min. Alt avhengig av hva du liker men min personlige mening for best resultat er heller 8min enn 10:-) Ut av ovnen og toppet med litt friske urter. Gjerne gressløk eller basillikum. Deilig og delikat måte å servere egg på – og veldig smakfullt.

Håper du prøver deg på denne – kjempeenkelt og en fin måte å utnytte rester på 😉

Klem fra Hana

Hana Alendar • 23. januar 2020


Previous Post

Next Post