6

Påbygget nærmer seg ferdig leilighet

Kjære leser,

ser det er nokså mange som er innom bloggen daglig. Har ikke vært så lett for meg å oppdatere den av flere grunner. Vi har hatt veldig høy fart etter jul med tilbygget. Dette er mye grunnet økonomi og at vi selv ønsker å flytte inn i leiligheten og kunne spare oss for endel tusenlapper i måneden 🙂

Direkte er det etter jobb, nedi snekkerbuksa og oppi ferdigretten fra Mc Donald eller CC mat. Ja det er de type måltider man lever på i ukedagene. Tid er penger. Heller gjøre oss ferdig litt tidligere på kvelden enn å miste mye tid på å tilberede måltider i en slik prosess. Vi tar det igjen med digg mat i helgene og heller ned med et par ekstra glass rødvin 😀

Det andre problemet som oppsto var at Hana klarte å velte en hel liter med pigtmenter over Mac`en sin, så den funker jo heller ikke. Forsikringa er superdupertreg og jeg får ikke kjøpt ny før etter saken er ferdig behandlet. Og etter dette vurderer jeg meget sterkt å bytte forsikringsselskap…….

Vi fikk hjelp til selve reisverket og fikk tilbygget tett.

For en drøm å komme hjem til dette:

og så dette:

Tilbygget starter i toppen på «rekkverket» der taketrassen avsluttes og går ned skrått til normal takhøyde. Noe som betyr at himlinga i ene endel av tilbygget kunne vært opp til 4,5 meter, men siden vi ønsket kald loft ble høyden innevendig på 3,2m.

To snekkere fra Systemhus fikk satt opp dette for oss. Det er også de som har kjøpt tomter av oss og skal bygge to eneboliger, som jeg snart håper er klare for å vises fram til verden i form av prospekt. Flinke folk med mye positiv energi. Flink arkitekt – Haavi- som jeg har veldig trua på at kan sette opp to eneboliger som står i stil til huset vårt.

Vi overtok videre på prosjektet, og fase en var å isolere tak og vegger.

Isolering,  plasting og lekting. Mens et bilde viser resultatet raskt, har dette tatt mange dager med intens jobbing. Vi fikk noe hjelp med isolering, men siden vi også har ulike nivåer i takhøyde ble det litt ekstra tidskrevende på noen plasser. Helt innerst i stua er det en takhøyde på 320cm, mens i andre enden hvor det blir kjøkken er det 235cm. Vi bygde også veggskille mellom de ulike rommene og laget skallet til skyv / garderobe i gangen. Mange timer slukt ned til par setninger.

Veldig deilig å få litt hjelp til isolering -går jo så mye raskere med noe som i utgangspunktet er nokså kjedelig arbeid, hehe..

Imellom og i helgene har vi fått spikret litt ulike valg som kjøkken, gulv osv. Vi gjør det som regel til en date og benytter tiden til å være litt kjærester på ordentlig – også uten arbeidsklær. Deilig å komme seg litt bort og gjøre no annet. Vi er begge veldig bevisste på hvor viktig det er å pleie forholdet litt ekstra i en slik prosess. Har man ikke satt forhold på prøve før, kan man fint prøve seg på et slik prosjekt. Tror det får trigget absolutt alle følelser og sanser et menneske kan ha. Jeg tenker at bevissthet i en slik prosess er nøkkelen til å kunne fullføre en slik prosess vellykket. Med bevissthet mener jeg alt fra å kunne være bevisst hvordan man snakker til hverandre, imøtekommer hverandre, forklarer og forventer av hverandre, og ikke minst pleier hverandre, både med ord og fysikk. Man trer inn i roller fra kjærester til «arbeidskollegaer» og jeg tror at kjæresterollen må bevisst fram hele tiden underveis for å kunne klare å kontrollere både overnevnte følelser og pleie kjærligheten underveis. Å være bevisst er ikke en selvfølge, men det må være et indre ønske sammen med god øvelse, slik at den kan eksistere i praksis. Noen ganger lettere sagt enn gjort, men det er aldri forseint å uttrykke anger eller rette opp i noe for så tilføre kjærlighet og omtanke.

Du er den beste jeg veit <3

Gulvet er et designgulv fra Polyflor, vinylklikk. EnCore Rigid Loc, med utrolig bra kvalitet fra min egen arbeidsplass, Helt Strøkent. Siden dette blir utleie etterhvert er det viktig å tenke på slitasje. Gulvet er ekstremt slitesterkt, har en lydisolerende effekt og tåler vann. Veldig enkelt å legge og ikke fullt så hardt som laminat. Valget falt på den øverst til venstre – da den passet godt til panelet, Himmelgrå fra Moelven.

Kjøkkenet er det mørke grå på bildet. Onyx Sense fra Aubo, som min kjære bergenservennine Janne har tegnet for oss 🙂 Benkeplaten blir ikke den laminaten som er på bilde – men landet til slutt på en svart variant. Snart så får dere se den hele sammenhengen ettersom kjøkken kommer i uke 12. Elsker at kjøkkenet er av typen som ikke setter fingermerker så lett, samt at alt kommer ferdig montert og skal kun settes på plass 🙂

Kjøkkenet blir relativt lite men valget falt på mørk grått fordi det står fint til panelen. Panel valgte vi for å bryte litt med all denne gipsen og ønsket etter å få inn litt mer treverk har vi ikke angret på. Panelen tar seg flott ut i rommet og skaper et blikkfang mot himlinga. Den er lagt i taket – og den ene veggen på kjøkkenet som går videre inn til gangen. Vi vil også bryte med treverk på flere av rommene.

Da vi skulle velge elektrikerfirma var det definitivt service og førtseintrykk som sto høyt på lista. Vi hadde hørt om at dyktigheten hos dette firma var på plass men synes i mange tilfeller at dårlig service ofte følger med. Dette innebærer lovnader om dato, ubevsarte mailer og lang ventetid. Så kjemi og responstiden var også avgjørende for oss. Valget falt lett på Brunbjørn As på Lillehammer. Punktlige, serviceinnstilte, kreative og kokurransedyktige på pris. Vi er veldig fornøyd hittil og håper på et godt videre samarbeid, siden en mye større jobb vil vente dem i selve GamleHuset 😀

Før himlinga skulle vi jo gipse vegger og tak.

Viktige verktøy er gipsheis, en gipshøvel, gipsskrueautomat og en liten kjekk metallsak jeg ikke vet navnet på, men som brukes til å lage fals.

Gipshjørner av papp-plast.. helt genialt og lettvint å sette på. De kommer med lim på innsiden fra fabrikk, så man bare sprayer på vann med en sprutfalske og limet aktiveres – også er det bare å lime de på der de skal. Gjør jobben lettere for maler og mye enklere enn hjørnelister i stål.

Hana & Stian gjør ting de ikke kan – men alt går og vi har fått til alt vi har prøvd oss på hittil. Skal sies vi har ufattelig god støtte fra denne positive og herlige fyren, også kalt Stig Børresen, daglig leder på Monter Lillehammer:


Stig Børresen alltid i farta! 🙂

Alltid god hjelp og positiv. Bryr seg om å hjelpe og bistå så godt han kan og med alltid en god latter og en humor på lur! Akkurat det vi trenger i en slik prosess. Vi setter stor pris på deg 🙂

Velig gøy å begynne å tilføre boligen litt personlighet i form av levende materiale.

Som dere ser – også ytterdør på plass. Dette er en Opus dør. Eget merke som Monter har. Med vindu som slipper inn litt lys i gangen. I farge NCS 7500 som er i standardsortimentet deres.

Da er vi kommet til stadiet hvor maler skal komme inn. Første strøk er allerede sparklet. Helt Strøkent har fått oppdraget med sparkling samt flytsparkling av baderomsgulv. Gulvet skal ha belegg fra Polyflor, noe vi også leverer gjennom Helt Strøkent. Et homogent belegg i nokså lys farge som skal passe til resten av baderommet. Belegget finnes i masse farger. Valget vårt falt på nøytralt siden dette blir en utleie etterhvert. På veggene blir det baderomsplater av to ulike slag fra Fibo Trespo, uten skjøter.

I neste innlegg kommer det flere bilder av nettopp dette, samt malte vegger, nye vinduer, gulv og kjøkken… nærmer seg med stormskritt og vi gleder oss enormt til å sette sammen resterende til en helhet.

Håper du kikker innom oss igjen ved neste anledning også 🙂

Ps: imens vi venter på at malere blir ferdige har vi fortsatt å kle ute:

Fortsatt god helg – klem fra Hana 🙂

Hana Alendar • 8. mars 2020


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Janne 8. mars 2020 - 20:11

  Altså så flinke. Jeg er virkelig imponert over dere 2!!! Gleder meg til å se det ferdige resulterer. Godt jobba ❤️ Klem

  • Hana Alendar 8. mars 2020 - 23:13

   TUSEN takk kjære Janne 🙂 KLem

 2. Ragnhild 8. mars 2020 - 23:27

  Dette her blir så bra!! Vi gleder oss til resten👍🏼❤️ Klemmer til dere

  • Hana Alendar 9. mars 2020 - 10:37

   TAKKK <3<3

 3. Gunnhild 11. mars 2020 - 12:29

  Kjempefint! Med mørke ytterdører og vinduer, skal dere gå for mørke detaljer inne også (dører, brytere osv)?

  • Hana Alendar 17. mars 2020 - 09:54

   Mange takk!! 🙂 Ja hvertfall inne i hybelen / tilbygget. Samme ncs som vinduer

Comments are closed.