Overflater blir til- og fargesettes

Kjære leser

Som dagene har gått….og vips var påsken over. Påsken vi knapt vil glemme. Uten å fordype og gi oppmerksomhet til viruset som herjer må jeg si at det også har vært fint å være hjemme. Kjenner jeg nesten ikke hadde hatt overskudd til noe annet. Forte oss å gjøre ferdig tilbygget har krevd sitt og det har kjennes på kropp & sinn. Flaks påsken traff midt i flyttingen på en måte. Har vel klart å finne en balanse mellom flytte og nyte det som er vår nye bolig. Har fått både kjeft og pekefingeren fra flere, og mange av dere – om å slappe av og puste dypere – så TAKK for det <3

Par dager inn i påsken var jeg så sliten at jeg kjente kroppen svevde i sofaen. Sånn ut av meg selv opplevelse. Kastet opp av slitenhet et par runder og hatt hjertebank. I tillegg en beskjed fra legen om at TSH forbundet med stoffskiftet er for høyt. Nå tar jeg 1000mc i uka så får vi se hva det fører til. Vanskelig å kjenne etter hva som er hva når man ikke lever helt vanlige A4 dager, slik som nå.

Mye på jobben: avsluttet vårt opphold med pop-up butikken vi hadde på Strandtorget. Oppholdet ble en langvarig og fin pop-up på to år. Noe jeg er svært takknemlig for å ha fått oppleve. Nå med denne krisen ble det en naturlig avslutning. Butikken på Gjøvik har gått over all forventning og vi har allerede et aktuelt lokale for oss på Lillehammer vi har stor tru på…… Likevel skal man satse på nytt med både økonomi, bruke masse energi på å få butikken opp og gå og bygge opp et besøk som kan forsvare det første året eller to – nå i denne krisa…

Vi får se hva de neste ukene bringer. Har stor tro på konseptet vårt og mener mange vil komme å handle hos oss, men likevel er det enda en ny start og ingen starter går helt av seg selv. De krever enormt mye… 

Jeg sporer lett av, og det er jo også en av grunnene til at utmattelsen også kom i påsken tror jeg. Er så flink til «skal bare det og bare det». Også er jeg jo en potet som også trives i «bare det og bare det». Problemet er vel bare at jeg er jo BARE den, bare Hana, og bare èn…. er jo begrenset hva man kan kreve av bare en til tider.

Leiligheten har jammen krevd sitt – men nå føles det definitivt allerede som hjem – et minihjem. Det skal sies at det også blir mer intimt koselig enn i et stort hus. Så ser definitivt også sjarmen. Hva eneste planke, hver eneste isolasoalsjonsbit og skrue har blitt plassert av disse hender som skriver, i lag med min samboer. 

Kart jeg er stolt – bare tar litt tid før det synker. Stolt av meg og min kjæreste og takknemlig for alle som er rundt oss og støtter oss, både fysisk og psykisk! 

Som dere vet fra forrige innlegg monterte vi gipsen selv, og team fra Helt Strøkent hjalp oss med sparkling, pussing og ett strøk med maling. Herfra overtok vi. Dette fordi de hadde det litt travelt og måtte ta oss litt inn i mellom andre oppdrag. Malingen vi har benyttet oss av i leiligheten er DEKSO 5 fra Flügger – fra vår egen butikk. Dekso 5 er matt og flott maling – vaskbar og ligner endel på Licetto fra Pure & Original, men uten de naturlige pigementene. Fargeskalaen er blandet ifra Farrow & Ball sitt fargekart satt sammen av meg. Flügger avdelingen vår på Gjøvik blander alle NCS koder, inkl Jotun farger og Farrow & Ball sine fargekart. 

Dekso 5 er å anbefale for deg som liker matthet og er opptatt av pris. Lett å jobbe med og supert at den kan blandes i så mange fargekoder!

Alle lister i hele leiligheten kjøpte vi ubehandlet av vår gode samarbeidsparter Stig fra Monter på Lillehammer! Gleder meg å høre at flere av mine venner og følgere har funnet veien til hans butikk.

STOP PRIMER fra Flügger – er brukt som både kvist og sperregrunn på listverk før maling.

Et strøk med primer, så maling. Vi valgte å kjøre samme type maling på gulvlistene og taklistene og ikke kjøre noe mer glans på disse. Kanskje ikke like slitesterk – men tenker det er måte på hvor hardt det går utover disse. Og det er heller ikke verre enn å ta ett strøk igjen om det skulle gå galt.

Slik ser fargepaletten vår ut. Personlig er jeg veldig glad i støvete farger – så landet på disse. Vinduene våre er i fargen Elegant på innsiden, så vi valgte å male innside karm i gang og vindu er lik vindusimmrammingen.

Her ser dere gangen. Utsiden av listverket tok vi å beiset i samme som panelen fra Moelven. Dette fikset de for oss på Monter.

Siden vi da bruker samme maling på karmene som på vegg kommer vi til å ha på et strøk med sealer på bunnplata på karmen sli at den tåler litt mer slitasje. Dette gjøres etter malingen er ferdig herdet – ca 7-10 dager.

Det er jo alltid spennende å se disse farger komme på vegg. Også var jeg litt alene om fargesettingen – Stian godkjente, men her skulle jeg få styre skuta. Det var veldig stas han likte paletten. Da jeg valgte fargene var det i utgangspunktet gulvet, kjøkkenet og panelen jeg satte den opp imot. Viktige store og avgjørende flater for at det skal kunne flyte og samsvare. Dette er da gangen i fargen Savage Ground som møter en mørkere grønntone som heter Green Card Room (som her pga lyset fremkommer lysere enn det den er). Det er da fargen i midten på paletten vist nedenfor.

Den høye og store veggen i stua skulle være i fargen Masterpiece Tan fra Pure & Original i Fresco (med effekt). Slik ser den ut etter ett strøk. Malt av Stian som er den aller flinkeste av oss til å male med effekt.

Og den ble bare så fin. En slags Sahara storm slik vi hadde forestilt oss 🙂

Blir mye flater på bildene og det hele kommer ikke helt til sin rett før man innreder – og det kommer i neste innlegg 😉

Som dere ser er gulvet også lagt. Klikkvinyl fra Polyfloor. Tåler alt og enkelt å legge. Denne har vi også i vår butikk på Gjøvik. Denne har også en lyddemping og reiser seg ikke ved for sterkt sollys slik mange av de litt rimeligere typene gjør. Tåler også vann!!

Vi er mest glad i varme toner så valget falt på denne.

Soverommet valgte vi å kjøre i kryssfiner fra bjørk – av kvalitet type B, som er en bestillingsvare. Denne er nokså lys i treverket og ikke mye kvister, så nokså rein i uttrykket. Denne valgte vi å behandle i Osmo Naturell som har litt hvitpigment i seg men samtidig bevarer det naturlige treverket har å by på. Hvis vi skulle behandlet den voldsomt kunne vi like gjerne brukt poppel som er nokså mye billigere treverk.

Her ser dere at vi bygget veggene med også karm av kryssfiner.

Det er områder med mer mørkere «flekker» på platene, men dette må forekomme når det er naturlig treverk. Jeg penslet på platene ett strøk, og tok par strøk der jeg ville dekke over områder hvor det var mest «gult». Siden bjørk er et nokså hardt materiale ventet jeg ca 30 min før jeg så tørket over platene smurt med Osmo med hvit bomullsklut. Osmo Naturell gjør også så platene ikke gulner med tiden.

Bak platene brukte vi tynn og mørk «hageduk» – finnes i hagevadlingen på byggeforettninger. Dette for å få en skyggeeffekt mellom platene. Avstanden mellom platene ble en bredde (ca 4mm) på meterstokken.

Flere bilder av ferdig kledd soverom kommer i neste innlegg, da dette blir mer enn langt nok 😀

Vi valgte å snu sikringskapet inn mot soverom i stedet for gangen. På denne måten kunne vi skjule det i klesskapet – en super ide fra Lasse i Brunbjørn som har hatt ansvaret for det elektriske opplegget hos oss 🙂

Viktig redskap skal man drive med krysfiner er dykksag og japanesisk håndsag. Disse fliser ikke opp og man klarer å jobbe på en mer presis måte.

Kjøkkenet ankom også i disse tider, og Stian var nokså ivrig på å få dette på plass. Vi valgte kjøkken fra Aubo. Dansk design gjennom Monter. Min instavennine Janne som jobber på Monter Minde i Bergen hjalp oss å sette sammen en kjøkken vi likte godt. Serien heter Onyx Sense og er i en medium mørk grå tone og som er ekstra fin mot fingeravtrykk. Ikke så følsom og lett å rengjøre. Skrogene kommer ferdig sammensatt. Gud det var så herlig å ikke måtte sette sammen noe helt fra bunnen av som er flatpakket. Vi var slitne nok som det var 😀

Benkeplaten er i svart laminat med planlimt vask fra Blanco. Alt ordnet på forhånd fra Aubo 🙂

På badet valgte vi baderomsplater fra Fibo uten skjøter. Tre av veggene er i fargen Svalbard mens en fondvegg bak vasken er i Grey Oak. Alt bestilt gjennom Monter. På gulvet valgte vi belegg fra egen butikk fra Polyfloor. Ønsket et lyst gulv som kunne minne om betong. Dette er et homogent belegg og finnes i så mange fine farger 🙂

Her ser dere at vi valgte å male taket i samme farge som vinduskarmene.

Hele aramturserien vi valgte er fra Tapwell, i serien Black Chorome. Vært på ønskelisten lenge!

Fortsettelse følger….. Håper du vil kikke innom ved neste anledning også <3

Nyt siste kvelden av denne påsken – ta vare på deg selv i de kommende uker og takk for DU følger bloggen.

STOR klem fra meg!

Hana Alendar • 13. april 2020


Previous Post

Next Post