Rask, fluffy & litt kunstnerisk focaccia

Velkommen mai

1.mai starter med snø 🙂 Innevær under pledd istedet for sol & grill. Heldigvis ser morgendagen bedre ut. Vi hadde nemlig planer om å snekre pergola i dag. Da får det bli i morgen. Like greit med en slappadag 😀

Dere ville gjerne ha oppskriften på min art-focaccia, hehe. Morro å være kreativ i matvegen også syns jeg. Alt smaker så mye bedre når det ser bra ut.

Oppskriften fikk jeg av min svigerinne – var på jakt etter en som går litt kvikkere enn den jeg selv hadde laget før.

Denne trenger kun en heving også er det å pynte og steke. Til en slik rund form slik som vist på bilde bruker jeg halvparten av ingrediensene nevnt nedenfor: (ellers passer oppskriften til en langpanne)

1kg hvetemel

1 pakke tørrgjær

2ss honning / agave

1-2ss salt

ca 9dl luka vann

Bland mel, gjær, honning og salt. Tilsett lunkent vann. Dekk over med plast og la heve 1t eller litt lengre.

Siden jeg skal være kunstnerisk på toppen lager jeg ikke noe oljeblanding som ved focaccia ellers.

Smør formen med olje, også på sidene. Benytt gjerne tynnere type form om du har da jeg syns det er noe vanskelig å beregne tid med denne type tjukkere form og den har da lett for å bli nokså hard i skorpen siden den må stekes lengre enn normalt.

Pynt med det du ønsker: rosmarin, paprika, baby leaf mix, rødløk, asparges, tomat….. you name it 🙂

Salt over det hele og stek midt i ovnen på 220 grader i ca 15min. Jeg har måttet steke denne ca 10 min lengre men da skrur jeg ned til 200 grader etter 15 min. Stikk en kniv nedi for å sjekke om den er ferdig. Man kan også ha folie over toppen slik at den ikke blir svidd men likevel stekt fra innunder.

Ta-ta:

I dag skal den spises med hjemmelaget Aioli i form av Club Sandwich med pommes frites.

En sandwich med aioli I bunn, litt salat eller ett det du ønsker av grønt, stekt egg i midten, litt kalkunbacon på toppen og litt ost.

Super digg med pommes frites til.

Aioli er nokså enkelt å lage. En grunnregel: like mane eggeplommer som desiliter olje (nøytral). Jeg har alltid romtempererte egg på kjøkkenbenken, noe de må være til denne oppskriften.

Så f eks:

2dl nøytral olje

2 eggeplommer

litt sennep

et fedd hvitløk (ta litt på skjønn ettersom hva du liker)

sitron

salt & pepper

Ha eggeplommene i en bolle. Ha så i ca en t-skje med sennep og rasp et lite fedd hvitløk. Rør dette sammen med en visp. Begynn så med å helle oljen i en tynn stripe (sakte i starten) samtidig som du rører litt fort. Gjør dette helt til alt av oljen er brukt opp. Smak til med sitron, salt og pepper. Ikke vær redd for å bruke par skiver med sitron. Deretter noen runder med salt og pepper. Sett litt i kjøleskap. Kan oppbevares lenge 🙂

Bon apetit 😀

Tag meg gjerne på insta om du blir inspirert til selv å lage noen av mine oppskrifter.

Ha en super kveld videre <3

Klem Hana

Hana Alendar • 1. mai 2020


Previous Post

Next Post