Gå på en liten kanel-snurr

Så innmari svak for bakst!

Lukten av kanel som fylles i rommet. I tillegg er det så kaldt som -22 i disse dager. Godt å ha litt ekstra å varme seg på 🙂

Legger ut oppskriften jeg har brukt siden barneskolen, nemlig oppskriften på søt grunndeig fra boken Boller til Burritos!

Kast deg rundt på en snurr du også da vel 🙂

Lager alltid dobbel porsjon! Superkjekt å fryse eller dele ut til andre bakstglade mennesker 🙂

Oppskriften er som følger: (ps denne bruker jeg til alt av søt bakst, som f eks kringle og boller)

1 pk gjær

50 gr smelta smør

2 dl lunka melk

3 ss sukker

1/2 ts kardemomme

ca 5 1/2 dl hv.mel

Husk da å doble dette – spes hvis du lager kringle.

Smelt smøret i en kjele og ha i melken. La blandingen bli fingervarm, ca. 37 °C. Ha gjæren i en bakebolle, hell over deigvæsken og rør slik at gjæren løses opp. Husk at det er bedre at deigen er for kald enn for varm. Ha i sukkeret. Bland mel, salt og kardemomme. Ha i mesteparten av melet. Ikke ta i alt melet på en gang.  Elt inn litt etter litt av resterende mel, til du får en deig som er glatt. Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter.

Strø litt mel utover bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Kjevle deigen til et rektangel, ca 20×50 cm. Smør på et godt lag med smør, sukker og kanel. Ta i litt 😀

Brett den ene delen av deigen inn mot midten (til halve rektangelen er dekt). Brett den andre delen over den første delen slik at de dekker hverandre. Skjær tykke skiver på tvers, som er ca 3cm brede, slik som dette:

(bildet er lånt fra Tine Kjøkken)

Strekk så remsene litt og snurr de med å holde på hver av endene og snurr i hver sin retning. Deretter lager du en knute (mens deigen/remsen er i snurret tilstand).

Sett knutene på stekeplaten og la de heve under plast eller  kjøkkenhåndkle  til de har hevet til dobbel størrelse. Sett ovnen på 225 grader.

Pensle med egg. Stekes midt i ovnen i ca 10 minutter.

Jeg foretrekker med melis på, ikke så grad i strøsukker…

DIGG!!! 🙂

Ha en superduper lørdag & nyt helgen

Klem fra meg

Hana Alendar • 30. januar 2021


Previous Post

Next Post